Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 09:16

Μεσσηνία: Σε επιφυλακή και σήμερα για τον "Μπάλλο" (βίντεο)

Μεσσηνία: Σε επιφυλακή και σήμερα για τον "Μπάλλο" (βίντεο)

 

Σε επιφυλακή και σήμερα η Μεσσηνία και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου για την κακοκαιρία “Μπάλλος” που από χθες έφερε καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Χθες το πρωί σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας δημιουργήθηκαν δύσκολες καταστάσεις, καθώς η μικρής διάρκειας νεροποντή που σημειώθηκε στάθηκε ικανή να δημιουργήσει “ποτάμια” σε δρόμους όπως η Φαρών, η Αναγνωσταρά, η Σιδηροδρομικού Σταθμού και η Φραντζή.

Στην υπόλοιπη Μεσσηνία τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε χωριά της Πυλίας, όπου η χαλαζόπτωση προκάλεσε κάποιες ζημιές σε ελαιόδεντρα.

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr σήμερα Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές του Ιονίου και του Αιγαίου, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια, ενώ κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 Μποφόρ, ενώ στον Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης. Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 Μποφόρ.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Δήμο Καλαμάτας υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο “με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας που πλήττει ήδη την περιοχή μας”.

Σε σχετική ενημέρωση τονίζεται ότι “προσωπικό και μηχανήματα του δήμου είναι σε επιφυλακή και σε διασπορά σε επικίνδυνα σημεία, ενώ ετοιμότητα υπάρχει για ενδεχόμενο που χρειαστεί να συνδράμουν και μηχανήματα ιδιωτών”.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τους πολίτες: 27213 60707 (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλαμάτας).