Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 19:44

Καινοτόμες δράσεις το Νοέμβριο στη Βαμβακού

Γράφτηκε από την

 

Καινοτομία και πολιτισμό θα συνδυάζει ο Νοέμβριος στον Πάρνωνα και συγκεκριμένα στη Βαμβακού. Η Vamvakou Revival καλεί μικρούς και μεγάλους στις δραστηριότητες που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς και υλοποιούνται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συγκεκριμένα, τα events θα είναι τα παρακάτω: Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, ο σεφ του εστιατορίου - καφέ “Βουρέικο”, Σταύρος Γεωργαντάς ετοιμάζει ένα απολαυστικό μενού με έντονα ελληνικό χρώμα και ο οινολόγος Χρήστος Δημητρακάκης αναλαμβάνει να το συνοδεύσει με αριστουργήματα από τον ελληνικό αμπελώνα. Στο τέλος του μήνα, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, η Vamvakou Revival και ο φωτογράφος Στέφανος Παπασπυρίδης προσκαλούν σε ένα σύντομο και περιεκτικό τρίωρο σεμινάριο για το πώς ανεβάζουμε φωτογραφίες στα social media.

Η ομάδα της Vamvakou Revival σε συνεργασία με το “The Tipping Point” καλούν στο “V.Lab” (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) και δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της Βαμβακούς και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και στους επισκέπτες του χωριού που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα (14 Νοεμβρίου), την οικοτεχνία (20 Νοεμβρίου) ή ενδιαφέρονται για την αποκέντρωση και τη δραστηριοποίηση στην ύπαιθρο (20 Νοεμβρίου), να αλληλεπιδράσουν και να θέσουν τα ερωτήματά τους, μέσω online συνάντησης.

Τα προγράμματα του “V.Lab” για παιδιά συνεχίζονται και εμπλουτίζονται αυτόν τον μήνα. Scratch και οπτικό προγραμματισμό για μαθητές Β’ - ΣΤ’ δημοτικού σε συνεργασία με τo STEM Academy του CGS (Εκπαιδευτήρια Κωστέα / Γείτονα) έχει το πρόγραμμα στις 7 Νοεμβρίου. Αλλο ένα εργαστήριο ρομποτικής, έρχεται να μυήσει τα παιδιά στον κόσμο των Lego WeDo (21 Νοεμβρίου). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα επιστημονικό εργαστήριο για μικρούς σαπωνοποιούς με την Ελενα Παλούμπα (28 Νοεμβρίου).

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος, οι εξετάσεις για τη συμμετοχή στα εξωσχολικά προγράμματα του “CTY Greece” (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα παιδιά) του Κολεγίου Ανατόλια που προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές Β’ δημοτικού έως Γ’ γυμνασίου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, φιλοξενούνται στη Βαμβακού στις 13 Νοεμβρίου στο “V.Lab”.

Ολη η γη γίνεται ένα παιχνίδι σε ένα πολυ-πολιτισμικό και ξεχωριστό εργαστήρι για παιδιά 6 - 12 ετών με την εκπαιδευτική ομάδα “Αλκυόνη” (6 Νοεμβρίου). Σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους επισκέπτες της Βαμβακούς από την Καλλιόπη Κουτρουμπή, τα παιδιά 6 - 12 ετών μπορούν να επιστρέψουν στη φύση… εικαστικά (14 Νοεμβρίου). Τέλος, ένας κρυμμένος κήπος αποκαλύπτεται μέσα από το εκπαιδευτικό θέατρο με την Ελένη Ζαχοπούλου (20 Νοεμβρίου). Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί επισκέπτες 5 - 10 ετών ανακαλύπτουν τα μικρά καθημερινά όνειρα του τώρα, με τη Φλώρα Καλομοίρη (27 Νοεμβρίου).