Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 16:30

Επιτυχημένο το σεμινάριο της Ενωσης Λογιστών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Επιτυχημένο το σεμινάριο της Ενωσης Λογιστών στην Καλαμάτα

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τους διοργανωτές το διά ζώσης σεμινάριο της Ενωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Μεσσηνίας για το MyData.

Σε σχετική ανακοίνωση η Ενωση αναφέρει:

“Η υποχρεωτική εφαρμογή από 1/10/2021 της τήρησης των ηλεκτρονικών βιβλίων-MyData, αποτελεί έναν στόχο του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ενα στόχο που πρόκειται να αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο λειτουργίας τόσο των λογιστηρίων όλης της χώρας όσο και του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου.

Στα πλαίσια αυτά, η ΕΛΦΕΕ Νομού Μεσσηνίας, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μελών της και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποίησε με πολύ μεγάλη επιτυχία στις 25 Νοεμβρίου το 1ο διά ζώσης σεμινάριο μετά την έναρξη της πανδημίας, με θέμα «Ηλεκτρονικά βιβλία ΑΑΔΕ και πλατφόρμα MyData», με εισηγητή τον Γιώργο Κορομηλά, φοροτεχνικό, πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου παρουσιάστηκαν: Τα πλεονεκτήματα αλλά και οι δυσκολίες που προκύπτουν από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων. Οι τεχνικές περιγραφές και ο τρόπος λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών βιβλίων. Οι προθεσμίες, η αντιστοίχιση των λογιστικών εγγραφών καθώς και η διαδικασία διασταυρώσεων των φορολογικών δηλώσεων και των ηλεκτρονικών βιβλίων των επιχειρήσεων”.


NEWSLETTER