Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 19:44

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία Συνδικάτου Ιδιωτικού Τομέα στον ΕΦΚΑ

Διάβημα στην τοπική διοίκηση ΕΦΚΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, μετά από καταγγελίες εργαζομένων που νόσησαν με κορονοϊό, για μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης αποζημίωσης των αναρρωτικών τους αδειών.

Οπως αναφέρει το συνδικάτο, “οι εργαζόμενοι εκτός των άλλων καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν αναρρωτική άδεια, αφού λόγω των μεγάλων αναμονών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και τα Κέντρα Υγείας αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιώτη γιατρό για να πάρουν ιατρική γνωμάτευση, η οποία είναι απαραίτητη για να εγκριθεί η αναρρωτική άδεια”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση παρατηρεί ότι “αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στο επίκεντρό της έχει την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την προστασία της υγείας του λαού, ως μέτρο για τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, μείωσε την καραντίνα σε 5 ημέρες. Το γεγονός ότι από τις 5 ημέρες που θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε καραντίνα θα πληρωθούν μόνο τις 2 από τον ΕΦΚΑ, τους αναγκάζει να πάρουν την κανονική τους άδεια για να αποφύγουν το πρόσθετο κόστος και την ταλαιπωρία. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις τεράστιες ουρές για τεστ, το ωράριο μέχρι το μεσημέρι στα ελάχιστα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα και στην υπόλοιπη Μεσσηνία, οι εργαζόμενοι οδηγούνται ξανά στους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται στην υγεία, οι οποίοι θησαυρίζουν”.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας απαιτεί, μεταξύ άλλων: “Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, με αύξηση των σημείων ελέγχου στην Καλαμάτα και σε όλη τη Μεσσηνία, διεύρυνση των ωραρίων λειτουργίας των κλιμακίων του ΕΟΔΥ με αντίστοιχη πρόσληψη προσωπικού. Οργάνωση τώρα της επιδημιολογικής επιτήρησης και ουσιαστικής ιχνηλάτησης στους χώρους εργασίας. Επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης αποζημίωσης αναρρωτικής άδειας με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό των αντίστοιχων δομών. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, με άμεση καμπάνια ειδικών στους χώρους εργασίας, με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, να κερδηθεί η μάχη να πειστούν όσο περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να το πράξουν”.

Για την οργάνωση της πάλης για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων, όπως αναφέρει, το συνδικάτο καλεί όλα τα σωματεία του νομού να συμμετέχουν σε σύσκεψη την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στον αίθριο χώρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας.