Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 20:42

Διαμαρτυρία της Α ΕΛΜΕ για την ανυπαρξία μέτρων στα σχολεία

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία της Α ΕΛΜΕ για την ανυπαρξία μέτρων στα σχολεία

 

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Διοικητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι καθηγητές - μέλη της Α’ ΕΛΜΕ του νομού “για το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από την υπερμεταδοτική παραλλαγή «Ομικρον» του κορονοϊού”.

Οι καθηγητές, μεταξύ άλλων, ζητούν: “1. Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, να καταγραφούν και να αξιοποιηθούν όλες οι διαθέσιμες αίθουσες με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των δήμων. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. 2. Μέτρα για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με μέγιστο αριθμό 15

μαθητές ανά τμήμα. 3. Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία σταθερά και περιοδικά και στοχευμένα εκτάκτως, όπου υπάρχει συρροή κρουσμάτων. Ολα τα απαραίτητα τεστ (rapid, PCR, κ.λπ.) να είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό. 4. Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. 5. Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις, ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα. Εκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή δωρεάν όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95) σε όλο το προσωπικό στα σχολεία. 6. Κατάργηση του μέτρου 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα. Στα τρία κρούσματα να κλείνει το τμήμα”.


NEWSLETTER