Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 11:12

Ιανουάριος στην Βαμβακού Λακωνίας με το Vamvakou Revival

Γράφτηκε από την
Ιανουάριος στην Βαμβακού Λακωνίας με το Vamvakou Revival

 

Νέες δραστηριότητες και συνεργασίες φέρνει το νέο έτος στην Βαμβακού, στο μικρό χωριό στην πλαγιά του Πάρνωνα που ζωντανεύει μέσα από το Vamvakou Revival, το πρότζεκτ μιας ομάδας νέων παιδιών. Την πρωτοβουλία Αναβίωσης του χωριού στηρίζει οικονομικά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), τόπος καταγωγής άλλωστε του Σπύρου Νιάρχου.

Τον Ιανουάριο, κάθε Σαββατοκύριακο και μια άλλη θεματική περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας στην Βαμβακού. Αυτό το Σαββατοκύριακο 15,16/1 η Vamvakou Revival σε συνεργασία με τη Microsoft, διοργανώνει ένα δωρεάν διήμερο σεμινάριο με θέμα την «Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στη μαθησιακή διαδικασία», το οποίο αφορά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων. Οι μαθησιακοί στόχοι της εκπαίδευσης η οποία ονομάζεται 21st Century Learning Design είναι η γνωριμία με την «καινοτόμο διδακτική πρακτική», τα χαρακτηριστικά ενός «εκπαιδευτικού του 21ου αιώνα», αλλά και ενός «μαθητή του 21ου αιώνα» και τους παράγοντες που υποστηρίζουν τις καινοτόμες διδακτικές πρακτικές. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν, εάν το επιθυμούν, την επίσημη πιστοποίηση Microsoft Certified Educator (MCE). Παράλληλα, το εργαστήριο μηχανικής του V.Lab ανοίγει τις πόρτες του κι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς πολυμήχανους κατασκευαστές, σε ένα εργαστήριο 3D σχεδίασης και εκτύπωσης (16/01).

Επίσης, στο προαύλιο του σχολείου του χωριού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν φωτογραφικά στιγμιότυπα του χωριού με την υπογραφή του Βαμβακίτη ερασιτέχνη φωτογράφου, Γιώργου Σπηλιάκου, στο προαύλιο του σχολείου. Τα χιονισμένα μονοπάτια τον χειμώνα, η ομορφιά της φύσης την 'Ανοιξη, οι διαδρομές το καλοκαίρι και οι συστάδες των δέντρων το φθινόπωρο μέσα από την πλούσια φωτογραφική συλλογή και τα καρέ ενός ανθρώπου που γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορία της Βαμβακούς.

Το επόμενο Σ/Κ στις 22 , 23/1 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης, με την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, και ένα διαδραστικό ομαδικό παιχνίδι γνώσεων, ένα «ταξίδι στης γνώσης το φως», με τον Θεοδώρου Ευάγγελο, έρχονται στο σχολείο της Βαμβακούς για παιδιά 4-12 ετών, αλλά και άτομα ηλικίας 12-22 ετών, αντίστοιχα.

Στο τέλος Ιανουαρίου, Σάββατο 29/1 το Vamvakou Revival προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα «Πιτζάμα «πάρτι» ΟνΕίρωΝ», όπου η αίθουσα του σχολείου του χωριού θα μετατραπεί « στο πιο τρελό υπνοδωμάτιο» με θεατρικό παιχνίδι, κίνηση, μουσική και αυτοσχεδιασμό. Την Κυριακή 30/01, το σχολείο θα μετατραπεί σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό περιβάλλον για όλους, ένας χώρος τέχνης και έκφρασης ανοιχτό σε μικρά και μεγάλα παιδιά, με επιτραπέζια, Lego, θεατρικά και κινητικά παιχνίδια, παραμύθια, messy play, κατασκευές και ελεύθερο παιχνίδι.


Πέραν όλων αυτών, στην Βαμβακού λένε οι διοργανωτές, «μην ξεχνάτε ότι θα βρείτε πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κατάφυτο δάσος, ενοικιαζόμενα ηλεκτρικά ποδήλατα με υποβοήθηση HAIBIKE, ό,τι τραβάει η όρεξή σας στο «Εστιατόριο-καφέ Βουρέικο» στην πλατεία του χωριού και την ελληνική αυθεντική φιλοξενία στον ξενώνα «Ρούγα της Βαμβακούς».

ΑΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER