Πέμπτη, 30 Μαϊος 2013 09:56

Περιμένοντας τον Δένδια: Ζητούν μέτρα για την παραβατικότητα

Περιμένοντας τον Δένδια:  Ζητούν μέτρα για την παραβατικότητα

Να ληφθούν μέτρα και να εφαρμόζονται οι νόμοι, ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους η έξαρση της παραβατικότητας στα χωριά τους, ζητούν οι κάτοικοι στο Πλατύ, το Αριοχώρι, τον Αρι και την ευρύτερη περιοχή.

Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, που είχε προγραμματιστεί και αναβλήθηκε, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πλατύ, στο Μάντζειο κτήριο, όπου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και ζήτησαν από την Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με τις δύσκολες ώρες που βιώνουν. Περιμένοντας τον υπουργό που θα έρθει τελικά και θα προεδρεύσει το Σάββατο σε σύσκεψη στην Καλαμάτα, παρουσιάζουμε τα βασικότερα σημεία από τις τοποθετήσεις που ακούστηκαν:
«Είμαστε φορολογούμενοι Ελληνες πολίτες, η χώρα μας έχει Σύνταγμα και νόμους. Δεν ανεχόμαστε άλλο τις επιδρομές στα σπίτια μας, στις αποθήκες μας, στις επιχειρήσεις μας, στα κοτέτσια μας, στα μαντριά μας και γενικά στα υπάρχοντά μας. Οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας από τότε που εγκαταστάθηκαν στα χωριά μας δρουν ανενόχλητοι, στην κυριολεξία μάς έχουν γδύσει, ενώ συλλαμβάνονται, μάλλον δεν τιμωρούνται όπως θα έπρεπε, αλλά όμως επιδοτούνται από το κράτος προκειμένου να αποτελέσουν δεξαμενές ψήφων για τους εκάστοτε κυβερνώντες.
- Οι ομάδες αυτές κυκλοφορούν στην περιοχή μας μέρα νύχτα ανεξέλεγκτα, με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, με φιάλες οξυγόνου κοπής σιδήρων, μερικά απ’ αυτά φέρουν επάνω γερανό (κοινώς παπαγαλάκι). Οι κάτοχοι αυτών των οχημάτων έχουν νόμιμες άδειες για την κυκλοφορία τους και για την χρήση αυτών των εργαλείων;
- Τον τελευταίο μήνα δεν υπάρχει μέρα που να μην έχουμε κρούσμα  διάρρηξης σπιτιού.
- Τους χειμερινούς μήνες πωλούνται κομμένα ξύλα ελιάς (μας έχουν κατακόψει τα ελαιόδεντρά μας), Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι έχουν αφαιρεθεί στηθαία από γέφυρες, ράγες και σύρματα από τις κολόνες του ΟΣΕ, αγροτικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παρελκόμενα τρακτέρ, αντλητικά συγκροτήματα μεταλλικά εξαρτήματα από τις εγκαταστάσεις του ΓΟΕΒ (δίκτυο άρδευσης κτημάτων), καμπάνες από εξωκκλήσια, εξώπορτες σπιτιών κ.ά., ό,τι δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.
- Στην περιοχή μας λειτουργεί μονάδα επεξεργασίας μετάλλων η οποία γίνεται αποδέκτης κλεμμένων μεταλλικών αντικειμένων και δεν γνωρίζουμε αν έχει άδεια λειτουργίας.
- Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν στην ύπαιθρο έξω από τους οικισμούς των χωριών μας, οι οποίοι δεν έχουν καταγραφεί ποτέ από καμία υπηρεσία. Το κράτος πραγματικά δεν γνωρίζει πόσα μέλη έχει η κάθε οικογένεια, αν κατοικούν μόνιμα εκεί, σε τι συνθήκες ζουν, αν μετακινούνται, πού πηγαίνουν και άλλα πολλά ερωτήματα.
- Πού ακούστηκε για 3 ολόκληρους πρώην Δήμους (Αρφαρών - Αριος και Θουρίας) να είναι υπεύθυνος ένας μόνο αστυνομικός! Το Μεγάλο Σάββατο στον Αγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών ομάδα Ρομά επιτέθηκε στην γυναίκα αστυνομικό που περιπολεί μόνη της στην περιοχή μας, διότι τόλμησε να ζητήσει τα στοιχεία του Ρομά, ο οποίος είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρω να κλέβει περίφραξη, και την ξυλοκόπησαν και την έστειλαν στο νοσοκομείο.
- Η αξία της περιουσίας μας σε όλη την περιοχή έχει υποβαθμιστεί σε φοβερό βαθμό. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί ή και να πουλήσει το ακίνητό του. Ομως, το κράτος εξακολουθεί να μας επιβαρύνει φορολογικά για τα οικόπεδα μας με βάση τις αντικειμενικές αξίες της ΔΟΥ.
- Μας έχετε αφήσει απροστάτευτους στο έλεος της λεηλασίας. Προβλέπουμε το καλοκαίρι μας να είναι πολύ θερμό. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα δίκαια αιτήματα της περιοχής μας, τα οποία έχουν εκφραστεί πολλές φορές μέσω των τοπικών αρχών. Θα αναγκαστούμε πολύ σύντομα να πάρουμε το δίκιο στα χέρια μας και θα καταφύγουμε στο τελευταίο μέσο προστασίας μας, την αυτοδικία».