Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 20:17

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι ΙΚΑ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι ΙΚΑ (βίντεο)

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των σοβαρών αιτημάτων τους, για τα οποία συναντούν μέχρι τώρα πλήρη αδιαφορία.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα, στο Εργατικό Κέντρο, περιφερειακή σύσκεψη συνταξιούχων του ΙΚΑ, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία Καλαμάτας, Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου και Κορίνθου.

Σε δηλώσεις του ο Τάσος Κλάδης μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, παρατήρησε ότι “βρισκόμαστε μπροστά σε κινητοποιήσεις των συνταξιούχων στο διάστημα 11 με 15 Απριλίου, όπου θα οργανωθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, διεκδικώντας όλα τα αιτήματα που έχουν οι συνταξιούχοι προς την κυβέρνηση”. Αναφερόμενος στην πολύ δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται για τη ζωή συνολικά των εργαζομένων και ειδικά των συνταξιούχων, επεσήμανε πως “πάνω από 1 με 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι ζουν κυριολεκτικά μέσα στη φτώχεια, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα προβλήματα των συνταξιούχων και να δώσει άμεσες λύσεις, γιατί πλέον το πράγμα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Πρέπει να πάρει μέτρα. Αυτά τα ψίχουλα που δίνει, στην κυριολεξία όχι απλώς δεν μπορούν να ανακουφίσουν κανένα συνάδελφο, αλλά είναι και κοροϊδία”.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεοδώρου παρατήρησε ότι “τα προβλήματα που μας απασχολούν είναι πάρα πολλά” και σημείωσε “την αύξηση των συντάξεων που έχουμε να πάρουμε 12 χρόνια, την αύξηση της κατώτατης σύνταξης στα 650 ευρώ, την επιστροφή του ΕΚΑΣ, τη χορήγηση αναδρομικών όπως έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης που δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα και την επιχορήγηση στους κλάδους υγείας και παιδείας”. Στάθηκε στην “αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης, που έχει μειώσει ακόμα περισσότερο το χαμηλό μας εισόδημα, την αύξηση των υγρών καυσίμων και του ρεύματος και όταν ανοίγουμε το φάκελο, πρέπει να παίρνουμε κανένα χάπι μην πάθουμε κάποιο έμφραγμα”.

Ζήτησε, τέλος, την “άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, συνεχείς ελέγχους από την κυβέρνηση για πάταξη της αισχροκέρδειας και τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία για να υπάρξει ειρήνη, ενώ δεν φταίνε σε τίποτα ο άμαχος πληθυσμός και τα μικρά παιδιά”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER