Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 09:06

Τρία μικρά λειτουργικά λεωφορεία απέκτησε το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

 

Τρία μικρά σύγχρονα και λειτουργικά λεωφορεία απέκτησε το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Τα λεωφορεία που αγοράστηκαν αποκλειστικά με πόρους του Αστικού, εκσυγχρονίζουν κι ενισχύουν το στόλο του και αναμένεται να βοηθήσουν στην πύκνωση των δρομολογίων και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

“Εχουμε καινούργια λεωφορειάκια” μας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας Θανάσης Πατικόπουλος και παρατήρησε πως “είναι μικρά, ευέλικτα, για ώρες όχι μεγάλης επιβατικής κίνησης. Για να εξυπηρετείται πιο γρήγορα ο κόσμος, να μην γίνονται μποτιλιαρίσματα και να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον, όπως ρυπαίνει το μεγάλο αυτοκίνητο”. Μας ενημέρωσε ότι “το ένα ήδη είναι στην κυκλοφορία και για τα άλλα δύο κάνουμε τα απαραίτητα σέρβις που πρέπει και την επόμενη εβδομάδα θα βγουν και αυτά στους δρόμους”. Συμφώνησε ότι “γι’ αυτό τα πήραμε, για πύκνωση γραμμών” και πληροφόρησε πως “θα έρθουν και άλλα μικρά λεωφορεία”.

Για τη γραμμή 1 (Ανατολική Παραλία) και το δρομολόγιο που παρακάμπτει στη Ναυαρίνου στο έργο της ανάπλασης, ο πρόεδρος του Αστικού μας είπε ότι “αυτό θα γίνει (με την ανάπλαση και τη μονοδρόμηση) που γίνεται και σήμερα” και παρατήρησε: “Οντως είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο για τα λεωφορεία αλλά και για τους επιβάτες, γιατί γίνεται ένας μεγάλος κύκλος. Στην επιστροφή το λεωφορείο πηγαίνει Ναυαρίνου - Ακρίτα - Κρήτης ευθεία στο λιμάνι και γυρίζουμε από Φαρών”.

Απαντώντας σε ερώτησή μας εκτίμησε ότι “είναι μια καλή γραμμή το 2, μας στηρίζει και το Νοσοκομείο και το ΤΕΙ”.

Για την πύκνωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα του 1 το επόμενο διάστημα, αφού μας ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε μεγάλα προβλήματα, επεσήμανε: “Αρχίζουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Πιστεύω ότι σε 15 ημέρες θα πυκνώσουμε τα δρομολόγια, ανάλογα με την κίνηση”.

Για τις δύο νέες γραμμές που συζητούνται, παρατήρησε: “Πιστεύω ότι θα λειτουργήσουν και οι δύο νέες γραμμές. Θα έχουμε πάλι συνάντηση με τον δήμαρχό μας. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα ξεκινήσουν το 2022, πιστεύω όμως ότι θα είναι σύντομα”.

ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020 σε συνάντηση εργασίας του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου με εκπροσώπους της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ, συζητήθηκε το ενδεχόμενο προσθήκης δύο νέων γραμμών αστικής συγκοινωνίας μέσα στην πόλη.

Οι δύο νέες γραμμές που εξετάζονται, είναι: Η 8 που θα εξυπηρετεί την περιοχή Αγίου Σιδέρη, Πανεπιστημίου, Ηρώων, Ακρίτα και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφετηρία θα είναι στην οδό Μαρίας Κάλλας και θα ακολουθεί τη διαδρομή Καλλιπατείρας, Σφακιανάκη, Λακωνικής, Ηρώων, Ακρίτα, Κοραή, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Βασ. Γεωργίου, Φραντζή, Νέδοντος, Κροντήρη, Αριστομένους, Βασ. Γεωργίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου κι επιστροφή μέσω των ίδιων δρόμων. Η 9 που θα εξυπηρετεί το Νησάκι από χαμηλά, τη Λυκούργου μέχρι τη Θεμιστοκλέους και την Ξενοφώντος. Η αφετηρία θα είναι στο λιμάνι (Ψαρών) και θα ακολουθεί τη διαδρομή Αναλήψεως, Φιλελλήνων, Λυκούργου, Σπετσών, Θεμιστοκλέους, Ξενοφώντος, Βασ. Ολγας, Φαρών, Βασ. Γεωργίου, Φραντζή, Θεμιστοκλέους κι επιστροφή.

Γ.Σ.