Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010 14:02

Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας: Υπόθεση της κοινωνίας η δημόσια περίθλαψη

Γράφτηκε από την


«Να γίνει η δημόσια περίθαλψη στη Λακωνία υπόθεση της κοινωνίας», καλεί με ανακοίνωσή της η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ του νομού.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά την πρόσφατη γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών και αυτών στα Κέντρα Υγείας, παρουσία και εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ.
Στη συνέλευση εκτιμήθηκε ως ιδιαίτερα άσχημη η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στη Λακωνία, κυρίως όσον αφορά τη στελέχωση των υγειονομικών μονάδων, τόσο με ιατρικό όσο και με νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Η Ενωση με την ανακοίνωσή της ζητεί, ειδικότερα:
«Να εγγυηθεί το υπουργείο Υγείας τη συνέχιση της ασφαλούς λειτουργίας και εφημέρευσης των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Λακωνίας. Να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Να φανεί η Πολιτεία συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους γιατρούς με την αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών από το 2009».
Καταλήγοντας στην ίδια ανακοίνωση, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας καλεί «όλους τους πολίτες, τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα κληθούν σύντομα λόγω του "Καλλικράτη" να αναλάβουν ευθύνες για την υγεία, σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της περαιτέρω διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ».
Β.Γ.Μ.