Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 15:30

Παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης την Κυριακή στη Μεσσήνη (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Παμπελοποννησιακή πορεία ειρήνης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή, από τον κόμβο της Μεσσήνης έως τις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ, στις 5.30 το απόγευμα.

Ο Δημήτρης Οικονομάκος και ο Αργύρης Σμυρνής, από την Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας, ενημέρωσαν ότι η πορεία οργανώνεται ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Δ. Οικονομάκος ανέφερε ότι η συμφωνία επέκτασης των βάσεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο “μπλέκουν τη χώρα μας σε πολεμικές προετοιμασίες”. Εκτίμησε πως “η συμφωνία να μετατραπεί η 120 ΠΕΑ σε νατοϊκό κέντρο εκπαίδευσης πιλότων από ισραηλινή εταιρεία για πάρα πολλά χρόνια, μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, μας κάνει μαγνήτη επιθέσεων για χώρες που έχουν εμπλακεί σε στρατιωτικές αναμετρήσεις με τους νατοϊκούς”.

Η πορεία ειρήνης από το Αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ επιστρέφοντας θα συνεχίσει και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπου έχουν προγραμματιστεί συναυλία, ποιήματα και ομιλίες. Ακόμα, δρομείς θα τρέξουν από το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Καλαμάτα (στο Ιστορικό Δημαρχείο) στη Μεσσήνη.