Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 08:31

Σε καταφύγιο στο Δώριο αδέσποτα σκυλιά από λιμάνι Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Σε καταφύγιο στο Δώριο αδέσποτα σκυλιά από λιμάνι Κυπαρισσίας

 

Σε καταφύγιο στο Δώριο που ανήκει στην οργάνωση “For The Strays-Greece-Trifilia Rescue”, μεταφέρθηκαν όλα τα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονταν στο χώρο του λιμανιού της Κυπαρισσίας.

Πρόκειται για ένα καταφύγιο που λειτουργεί με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τα συγκεκριμένα σκυλιά βρίσκονταν μέχρι τώρα στο χώρο που είναι τα «κλουβιά» με την φροντίδα εθελοντών της περιοχής, πάνω στους οποίους έχει πέσει και όλο το βάρος της φροντίδας. Βάρος που έχει μετακυλήσει ο Δήμος που είναι ο από το νόμο αρμόδιος για την φροντίδα και τη μέριμνα των αδέσποτων.

Οι ίδιοι οι εθελοντές  παίρνοντας για ακόμη φορά το βάρος, μετέφεραν συνολικά 28 σκυλιά στο νέο τους χώρο. Σκυλιά που να σημειώσουμε είναι στειρωμένα πάλι με πρωτοβουλία των εθελοντών. Οι οποίοι μας εξέφρασαν και τα παράπονα τους για τη στάση του αρμόδιου αντιδημάρχου, μπροστά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με το χώρο που φιλοξενούνταν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και την απαίτηση του Λιμενικού Ταμείου να απομακρυνθούν. Όπως μας μεταφέρθηκε από εθελοντές, «η παρουσία του Δήμου όχι απλά ήταν ανύπαρκτη, αλλά στάθηκε και απέναντι στους εθελοντές». 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER