Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 08:25

Καλαμάτα: Διαμαρτυρία ερασιτεχνών ψαράδων για δημοτικά τέλη και κλοπές (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Παράπονα και διαμαρτυρίες για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας εκφράζουν ερασιτέχνες  ψαράδες που δένουν τις βάρκες τους στο μικρό μόλο ανατολικά του ΝΟΚ.

Τονίζουν ότι αυξήθηκαν υπερβολικά τα λιμενικά τέλη. Διαμαρτύρονται γιατί δεν τους παρέχονται υπηρεσίες και η περιοχή είναι στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα άγνωστοι να κλέβουν και να προκαλούν ζημιές στις βάρκες τους, ενώ και η πρόσβαση στην ακτή και το μόλο είναι περιορισμένη αισθητά και δύσκολα μπορεί να μπει ένα ασθενοφόρο για να σώσει κάποιον που πνίγεται ή ένα πυροσβεστικό για να σβήσει μια φωτιά.

“Μας αύξησαν τα δημοτικά λιμενικά τέλη. Πληρώναμε 4 ευρώ το μήνα και μας πήγαν στα 30 ευρώ”, μας είπε ο κ. Θανάσης και διαμαρτυρήθηκε: “Δεν μας παρέχουν τίποτα. Νερό, φως οι κολόνες είναι 7 - 8 μήνες στα σκοτάδια και οι δύο μπροστά στο ΝΟΚ 2 χρόνια. Μαζεύονται διάφοροι και κάνουν ό,τι θέλουν. Φύλαξη δεν υπάρχει. Μπήκαν μέσα, έκλεψαν, προκάλεσαν ζημιές και το Λιμεναρχείο μας είπε «παιδιά τι να σας κάνουμε;». Που να βρούμε ένα δίκιο;”.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι “ο άνθρωπος που έχει το πάρκινγκ, έχει κλείσει μέχρι εδώ κάτω. Αν συμβεί κάτι, μια φωτιά, ένας άρρωστος, ένας που κινδυνεύει να πνιγεί, ένα πυροσβεστικό και ένα ασθενοφόρο δεν μπορούν να μπουν”.

Ο κ. Ζήσιμος μας ανέφερε ότι “είμαι 15 χρόνια και ζητάω μια θέση να φύγω από ανατολικά και να μπω δυτικά, γιατί έχω πάθει και ζημιά” και διαμαρτυρήθηκε: “Εχουν πάει άλλοι που πήραν βάρκα πέρσι και πήραν θέση δυτικά του Πανελληνίου. ποιον πρέπει να βάλω, τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, για να πάρω μια θέση δυτικά. ζητάω μια θέση από τις εγκαταλελειμμένες και μου λένε είναι πιασμένες”.

Ο κ. Θανάσης παρατήρησε με παράπονο πως “κλέβουν μπαταρίες, βεγγαλικά, ρεζερβουάρ, κατουράνε. Εχουμε αγανακτήσει. Εχεις μια βάρκα για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, για να συνέλθουμε, να ξεδώσει το μυαλό μας, να ηρεμήσουμε…”.

Και κατέληξε για τον περιορισμό στην πρόσβαση στην ακτή και το μόλο: “Εχουν περιφράξει με σύρμα, έχουν βάλει λουκέτα δεν θα μπορέσει να μπει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό. Και άλλοι ερασιτέχνες που ρίχνουν ή βγάζουν τη βάρκα τους ταλαιπωρούνται, θα βουλιάξουν στην άμμο. Καλά κάνει και πληρώνει ο ιδιώτης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, όμως, πως το επέτρεψε;”.

Γ.Σ.