Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 18:47

Καλαμάτα: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η μονοδρομημένη Ναυαρίνου (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Δόθηκε στην κυκλοφορία, το βράδυ του Σαββάτου, το υπό ανάπλαση μονοδρομημένο τμήμα της οδού Ναυαρίνου, μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της παραλίας της Καλαμάτας, κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται στην κατεύθυνση προς το “Φιλοξένια”, ενώ στο συγκεκριμένο τμήμα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, ενώ επιτρέπεται ο εφοδιασμός των καταστημάτων από τα σημεία με τις εσοχές στο βόρειο διαπλατυμένο πεζοδρόμιο, που έχουν δημιουργηθεί.

Η παράδοση έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, καθώς τότε έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί το έργο της ανάπλασης στο δρόμο, όπου θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι και το οδόστρωμα με το πεζοδρόμιο θα είναι στο ίδιο ύψος.

Οι οδηγοί πρέπει να κινούνται με προσοχή και με χαμηλή ταχύτητα, γιατί το τμήμα αυτό της Ναυαρίνου διασχίζουν σερβιτόροι και αρκετός κόσμος.

Το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία του βόρειου διαπλατυμένου πεζοδρομίου, με τη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων και του χώρου που θα κινούνται οι πεζοί.