Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 21:16

Μεσσηνία: Παράπονα για τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Αριστοδήμειο

Μεσσηνία: Παράπονα για τα ακαθάριστα οικόπεδα στο Αριστοδήμειο

Αρκετά είναι τα παράπονα για την εικόνα που παρουσιάζουν ακαθάριστα οικόπεδα στο Αριστοδήμειο του Δήμου Μεσσήνης.

Με ανάρτηση σε σελίδα πολιτών από την περιοχή στο Facebook εκφράζονται φόβοι για κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά και απορία γιατί δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον Δήμο Μεσσήνης και την Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: 

"Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού Αριστοδημείου.
Αυτός είναι ένας δρόμος στο κέντρο του χωριού που φέρει το όνομα του μακεδονομάχου Καπετάν Κρόμπα, ο οποίος γεννήθηκε εδώ. Σπίτια και μάντρες επικίνδυνα έτοιμα να καταρρεύσουν, παρατημένα οικόπεδα και αυλές γεμάτες ξερόχορτα άκρως επικίνδυνες για ΠΥΡΚΑΓΙΑ. Ένα σπίτι που κάηκε το 2018 έτοιμο να καταρρεύσει χωρίς να υπάρχει καμία προστασία για όσους περνούν από μπροστά του. Τώρα το καλοκαίρι είναι θανάσιμος κίνδυνος για μικρά παιδιά που περνούν και παίζουν εκεί.
Οι κάτοικοι του Αριστοδημείου αλλά και οι επισκέπτες του καλοκαιριού έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
Προφανώς οι ιδιοκτήτες αυτών των οικοπέδων και των εγκαταλελειμμένων σπιτιών δεν ενδιαφέρονται, ο Δήμος Μεσσήνης Dimos Messinis και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας γιατί δεν εφαρμόζουν τον νόμο;".