Κυριακή, 14 Ιουλίου 2013 19:21

Στενός χωρίς φωτισμό και διαγράμμιση ο δρόμος για Μεσσήνη - Μπούκα

Στενός χωρίς φωτισμό και  διαγράμμιση ο δρόμος για Μεσσήνη - Μπούκα

 

Την παραλία της Μπούκας κατακλύζουν καθημερινά λουόμενοι από μεγάλο τμήμα του Νομού Μεσσηνίας, ακόμα και από την Αρκαδία. Ο δρόμος όμως που οδηγεί στην οργανωμένη παραλία με το πλήθος τακτικών επισκεπτών, χρειάζεται βελτιώσεις για να γίνει πιο ασφαλής. Αυτό διαπιστώνουν λουόμενοι κι επαγγελματίες, οι οποίοι επισημαίνουν πως ο συγκεκριμένος δρόμος θα εξυπηρετεί την πρόσβαση στην παραλία ακόμα και αν ολοκληρωθεί ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος. 

 

Να σημειωθεί πως ο υφιστάμενος δρόμος Μεσσήνη - Μπούκα χρησιμοποιείται από πολλούς ποδηλάτες, ακόμα και από πεζοπόρους στη διάρκεια του καλοκαιριού. Η έλλειψη διαγράμμισης και φωτισμού ανησυχεί όμως τους περισσότερους αφού εκτιμούν πως κινδυνεύουν, ειδικά όταν πέσει το σκοτάδι.

Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Μπούκα διαπιστώνουν το πρόβλημα, κι επισημαίνουν πως η όποια βελτίωση μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στην προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών. 

Ο Τάκης Γεωργιόπουλος, υπεύθυνος του καταστήματος "Οαση" παρατηρεί πως "Οι δρόμοι είναι ανάπτυξη". Σε κάθε περίπτωση εξηγεί πως ο υφιστάμενος δρόμος Μεσσήνη - Μπούκα χρειάζεται διαπλάτυνση και φωτισμό γιατί τον χρησιμοποιεί σημαντικό πλήθος επισκεπτών. Αναφέρεται στο 1ο χλμ. του δρόμου κοντά στη Μεσσήνη, που έχει φωτιστεί, και παρατηρεί πως αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει σε όλο το μήκος του. Επίσης θα μπορούσε να είχε γίνει διαπλάτυνση, να είχαν κατασκευαστεί κράσπεδα ή ποδηλατόδρομος, μέχρι και... το τρένο θα μπορούσε να έφτανε μέχρι την συγκεκριμένη παραλία σχολίασε χαρακτηριστικά για να τονίσει τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η περιοχή.

Ο Γιάννης Γεωργιόπουλος από το "GMP Bouka Resort Hotel" επισημαίνει την ανάγκη διαγράμμισης του οδοστρώματος, προκειμένου να διευκολύνεται ο κάθε οδηγός ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης χρειάζεται καθαρισμός των πρανών. Οσον αφορά σε άλλες βελτιώσεις όπως διαπλάτυνση, πεζοδρόμιο ή ποδηλατόδρομο, το βλέπει δύσκολο καθώς υπάρχουν ιδιοκτησίες εκατέρωθεν του δρόμου. Επισημαίνει ωστόσο πως ακόμα και οι πελάτες του ξενοδοχείου του, που νοικιάζουν ποδήλατο για να απολαύσουν μια βόλτα μέχρι την πόλη, φροντίζουν να επιστρέφουν στο ξενοδοχείο πριν νυχτώσει, λόγω των κινδύνων που υπάρχουν. 

Ο Δημήτρη Χαραλαμπόπουλος από το εστιατόριο "Παλίρροια" και το "Bouka Beach Bar" τονίζει τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για την εν λόγω παραλία και το γεγονός πως προσελκύει κόσμο από μεγάλο μέρος της Μεσσηνίας και από την Αρκαδία. Οπως λέει πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με παροχές στους λουόμενους και χαμηλότερες τιμές στα καταστήματα. Ο δρόμος που οδηγεί όμως στη Μπούκα χρειάζεται οπωσδήποτε φωτισμό και διαπλάτυνση επισημαίνει. Αν όμως δεν είναι δυνατόν να διαπλατυνθεί το οδόστρωμα, προτείνει τουλάχιστον να κοπούν οι κλάρες των δέντρων που κρέμονται πάνω από το δρόμο. Αυτές οι παρεμβάσεις εκτιμά πως μπορούν να γίνουν άμεσα με αποτέλεσμα στην πιο ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών. 

Οσον αφορά στους λουόμενους, κάνουν γενικότερα προτάσεις όσον αφορά στην πρόσβαση στην παραλία. 

Ο Χρήστος Ντάγκαλης ζει στη Μεγαλόπολη και ταξιδεύει πολύ συχνά για να απολαύσει η οικογένειά του τη θάλασσα στην παραλία της Μπούκας. Χαρακτηρίζει το δρόμο από τη Μεσσήνη μέχρι την παραλία μέτριο, κυρίως στενό, τονίζοντας πως υπάρχουν επικίνδυνοι οδηγοί και όχι δρόμοι, αφού "αν πας σιγά δεν κινδυνεύεις". Μια διαπλάτυνση όμως επεσήμανε, μόνο καλό θα μπορούσε να προσφέρει. 

Ο Γιώργος Ρούτσης σχολίασε πως κατά το παρελθόν θα μπορούσε να είχε βελτιωθεί ο εν λόγω δρόμος αντί να κατασκευαστεί ο καινούργιος δρόμος προς τον Αγιο Νικόλαο. Ωστόσο, με τα δεδομένα που υπάρχουν εκτιμά πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο δρόμος προς Αγιο Νικόλαο ως κύρια αρτηρία πρόσβασης στην παραλία και να κατασκευαστεί δρόμος κατά μήκος της παραλίας, προς τα δυτικά, που θα οδηγεί στην οργανωμένη παραλία της Μπούκας. Απαραίτητη προϋπόθεση είπε είναι να υπάρχει φωτισμένος δρόμος για τη διάρκεια της νύχτας και ποδηλατόδρομος, με στόχο όλα αυτά να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής με πρόσβαση άνετη και ασφαλή. "Οταν θέλουν να γίνει κάτι καλό, υπάρχουν λύσεις και μπορούν να το κάνουν όσοι δεν έχουν συμφέροντα" παρατήρησε. 

Ο Εμμανουήλ Σουμπασάκης παρατηρεί πως ο δρόμος χρειάζεται διαπλάτυνση και βελτίωση του οδοστρώματος, ενώ ο Παύλος Ντόγκας είναι υπέρ της δημιουργίας ενός ποδηλατόδρομου, αφού πολλοί ποδηλάτες φτάνουν στην παραλία καθημερινά.

Ο Χρήστος Αδαμόπουλος συνηθίζει να κάνει ποδήλατο στην πόλη, όχι όμως προς την παραλία, αφού χρειάζονται βελτιώσεις και μέριμνα για την ασφάλεια των πολιτών. 

Η Κλεονίκη Γιαννοπούλου επισημαίνει την ομορφιά της παραλίας γενικότερα και παρατηρεί πως είναι κρίμα ο δρόμος που οδηγεί σε τόσο θαυμάσια μέρη να είναι στενός και με στροφές. 

Η Ιωάννα Μιχαλοπούλου στάθηκε στα προβλήματα του οδοστρώματος, ειδικά όσον αφορά στις λακκούβες και στην ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για τους ποδηλάτες, αφού όπως λέει ειδικά όταν πέσει το σκοτάδι οι κίνδυνοι είναι πολλοί. 

Ο Διονύσης Μιχαλόπουλος περιγράφει τη Μπούκα ως μια καλά οργανωμένη πλαζ με επισκέπτες ακόμα και από την Αρκαδία. Σχολιάζει όμως πως ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία θα είχε βελτιωθεί αν κατά το παρελθόν δεν είχε αντιδράσει μερίδα ιδιοκτητών. "Δυστυχώς το κατάλαβαν όταν ήταν αργά" παρατήρησε και συμπλήρωσε πως πέραν των άλλων, υπάρχει ανάγκη για αστυνόμευση, τόσο για την ασφάλεια στο δρόμο αλλά και στην περιοχή της παραλίας.

Κ.Δ.