Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 01:15

Πανό διαμαρτυρίας από καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: "Οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή"

Γράφτηκε από την
Πανό διαμαρτυρίας από καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: "Οι βιαστές πρέπει να είναι φυλακή"

Μήνυμα με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση Λιγνάδη έστειλαν το βράδυ της Παρασκευής χορευτές από την σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Μετά την λήξη της εναρκτήριας παράστασης αναρτήθηκε πανό που ανέγραφε "Rapists must be in jail", δηλαδή "Οι βιαστές πρέπει να είναι στη φυλακή". Νωρίτερα πάντως, έχοντας προφανώς πληροφόρηση για αυτή τη διαμαρτυρία τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, όσο και ο υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης αποχώρησαν από το Μέγαρο Χορού λίγα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης και αφού πρώτα είχαν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕΚ και έχοντας κάνει δηλώσεις τόσο για την σημαντικότητα της διοργάνωσης, όσο και για άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες στη Μεσσηνία.

Με αφορμή την παραπάνω διαμαρτυρία ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook:

"Εκπληκτική έναρξη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απόψε με την συγκλονιστική παράσταση Triptych της βελγικής ομάδας PEEPING TOM.
Η κ. Μενδώνη παρότι βρισκόταν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επέλεξε να αποχωρήσει ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της παράστασης. Μάλλον, μετά και τις τελευταίες νοσηρές εξελίξεις, δεν θα ένιωθε και πολύ άνετα μεταξύ των εκατοντάδων θεατών.
Με το πανό που σήκωσαν οι ίδιοι οι καλλιτέχνες στο τέλος της παράστασης και που προφανώς αποθεώθηκαν από το κοινό, δικαίωσαν την απόφαση της..."


NEWSLETTER