Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 14:48

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μέρα του μετανάστη στο Γεράκι Λακωνίας

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μέρα του μετανάστη στο Γεράκι Λακωνίας

Με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ξεκίνησε ο εορτασμός της Ημέρας του Μετανάστη, χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου 2013, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ. Ευσταθίου.

 

Στο μήνυμά του, ο κκ. Ευστάθιος τόνισε το ρόλο των μεταναστών ανά τον κόσμο, τόσο στο επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής ευημερίας, όσο και στην οικονομική και πατριωτική δράση, προβάλλοντας την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερή τους πατρίδα. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, τόσο τους Γερακίτες, όσο και τους Λάκωνες ομογενείς γενικότερα, για την οικονομική τους συμβολή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα,  λόγω της οικονομικής κρίσης.

   Κατόπιν, το λόγο πήρε η αντιδήμαρχος Νικολέττα Μιχαλούτσου-Χρήστου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρόντες ομογενείς, αναφέρθηκε και στο ρόλο των μεταναστών, ιδίως στη σημερινή εποχή, που η χώρα διέρχεται την πρωτοφανή αυτή κρίση.

«Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Ελληνισμός καλείται να εδραιώσει μια νέα πορεία, βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Ευρώτα, επισημαίνοντας, ότι αυτός ο τόπος δεν έχει μόνο λαμπρό Παρελθόν και αξιοβίωτο Παρόν, αλλά προπάντων ελπιδοφόρο Μέλλον.

«Μ’ αυτές τις σκέψεις, ο Δήμος Ευρώτα, ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Τοπικά Συμβούλια της Δ.Ε. Γερονθρών, σάς καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή διαμονή με τις οικογένειές σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας, που ομορφαίνει τον τόπο μας», συμπλήρωσε η κα Μιχαλούτσου.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακίου Παναγιώτης Τσεμπελής και ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική εξέλιξη του θεσμού και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο δήμος για την ποιοτική του αναβάθμιση.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εισηγητικές παρουσιάσεις από τον εκπαιδευτικό κο Δημήτριο Στεφανίδη και την Αρχαιολόγο  Αμαλία Ανδρουλιδάκη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τα χορευτικά συγκροτήματα Γερακίου και Σκάλας, καθώς και το μουσικό συγκρότημα «Άνεμος».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ


NEWSLETTER