Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 20:01

Από 12 έως 18 Οκτωβρίου το πανηγύρι της Χώρας

Γράφτηκε από την

Από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι της Χώρας, στα πλαίσια του εορτασμού του νεομάρτυρα Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη.

Σύμφωνα με αποφάσεις της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλου - Νέστορος, που αναμένεται να επικυρωθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο: Το πανηγύρι θα λειτουργήσει στις οδούς Στρατηγοπούλου, Αντωναροπούλου, Σπέντζα και Λάσκου Δούρου. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για τοποθέτηση βιβλίων από δημότες του δήμου στην κεντρική πλατεία, ο χώρος θα είναι δωρεάν και στην κεντρική πλατεία δεν θα τοποθετηθεί τίποτα άλλο. Οι Χωραΐτες έμποροι θα έχουν έκπτωση 50% στις τιμές που καθορίστηκαν, ενώ οι σύλλογοι, εφόσον επιθυμούν να συμμετέχουν, θα είναι δωρεάν. Τα έσοδα του πανηγυριού θα διατεθούν αποκλειστικά και μόνο για την Κοινότητα Χώρας για διάφορες δραστηριότητες κι έργα που θα αποφασίσει το Συμβουλιο της Κοινότητας.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί εγγράφως η γνώμη της αρμόδιας αστυνομικής αρχής (Α.Τ. Γαργαλιάνων) για την κυκλοφοριακή επίπτωση από τη λειτουργία του πανηγυριού και η έκτακτη αστυνόμευση την περίοδο αυτή, λόγω των πολλών επισκεπτών και των επαγγελματιών του πανηγυριού. Και ακόμα να ενημερωθεί εγγράφως το ΚΤΕΛ για τις αλλαγές διαδρομής δρομολογίων των λεωφορείων εντός της Χώρας.