Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 09:00

Θα κατεδαφιστούν στην Αγ. Τριάδα 65 αυθαίρετα κτίσματα τσιγγάνων

Θα κατεδαφιστούν στην Αγ. Τριάδα 65 αυθαίρετα κτίσματα τσιγγάνων


Θα κατεδαφιστούν τα 65 αυθαίρετα κτίσματα των τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα, πίσω από το Πολυκλαδικό και οι τσιγγάνοι θα εγκατασταθούν στην Μπιρμπίτα, καθώς αυτός είναι ο χώρος που αγοράστηκε και δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

Τη συγκεκριμένη προοπτική που θα υλοποιηθεί το συντομότερο, τόνισε ξανά χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας και ανακοίνωσε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Σεπτεμβρίου θα ληφθεί απόφαση - πρόταση για τη μετεγκατάστασή τους στην Μπιρμπίτα.
Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι ο δήμος ακολουθεί τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών κι επιλέγει την Μπιρμπίτα, γιατί είναι χώρος που έχει κοστίσει ακριβά και αγοράστηκε με κοινοτικά χρήματα επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη το 2002 για την προσωρινή εγκατάσταση των τσιγγάνων.
Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η Διεύθυνση Πολεοδομίας του παρέδωσε φάκελο με 65 αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή πίσω από το Πολυκλαδικό. Ενημέρωσε ότι μετά τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο φάκελος θα υποβληθεί στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, προκειμένου αυτός να λάβει σχετικές αποφάσεις ορισμού αρμόδιας επιτροπής και συνεργείων κατεδάφισης των αυθαιρέτων κατασκευών και μετεγκατάστασης στην Μπιρμπίτα.
Επεσήμανε, ακόμα, ότι θα θέσει το θέμα και στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και δήλωσε ότι ο δήμος θα βοηθήσει τους τσιγγάνους: Δημιουργώντας Σταθμό Υγείας και Πρόνοιας στην Μπιρμπίτα, στο ιατρείο που είναι μισοκατεστραμμένο. Υλοποιώντας πρόγραμμα εκπαίδευσης των τσιγγανόπαιδων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Σεπτέμβριο. Παρέχοντας δεκατιανό στα τσιγγανάκια που φοιτούν στο σχολείο. Υλοποιώντας τη μεταφορά των τσιγγανόπαιδων από την Μπιρμπίτα στο σχολείο.
«Η νομιμότητα πρέπει να εφαρμοστεί, οι νόμοι είναι για όλους«, είπε ο κ. Νίκας και απευθυνόμενους στους «"κήρυκες ευαισθησίας" που δεν προτείνουν τίποτα συγκεκριμένο», τους κάλεσε να δώσουν «το δικό τους δρόμο, το δικό τους οικόπεδο και τη δική τους αυλή. Να μην είμαστε τσάμπα ευαίσθητοι».