Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 07:51

Αίθουσα “Κυριάκου Χαραλαμπίδη” στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Αίθουσα “Κυριάκου Χαραλαμπίδη” στο 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης

 

Σε αίθουσα “Κυριάκου Χαραλαμπίδη” ονομάστηκε χθες η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Μεσσήνης, σε ειδική τελετή που έγινε παρουσία του διακεκριμένου Κύπριου ποιητή.

Στην τιμητική εκδήλωση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δια ζώσης τον πολυβραβευμένο ποιητή, ποιήματα του οποίου περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί του για τη ζωή και το έργο του.

Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ελισάβετ Σταθοπούλου καλωσορίζοντας τον κ. Χαραλαμπίδη στο σχολείο αναφέρθηκε στο βιογραφικό του και μίλησε για τις δράσεις της σχολικής μονάδας αναφορικά με την Κύπρο. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του ποιητή στο σχολείο και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης μίλησε για το ποιητικό του έργο, τα στοιχεία που του έδιναν έμπνευση να γράψει κάθε φορά, τους πνευματικούς ανθρώπους που γνώρισε και τη συμβολή τους στην αναγνώριση του έργου του, ενώ χαρακτήρισε “λεβεντιά την ανακήρυξη της αίθουσας με το όνομα ενός Έλληνα ποιητή της Κύπρου”. Μαθητές του ρητορικού Ομίλου του σχολείου απήγγειλαν με τη σειρά τους ποιήματά του και του απηύθυναν ερωτήσεις. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του πρακτικού ονοματοδοσίας και την αποκάλυψη της πλακέτας στην αίθουσα από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Αγάπιο Οικονομίδη και την διευθύντρια του σχολείου Ελισάβετ Σταθοπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μανώλης Στεργιούλης, ο γιος του ποιητή Ρήσος Χαραλαμπίδης και εκπαιδευτικοί άλλων σχολείων. Εκ μέρους του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου παρέστη ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στραβόλαιμος.


NEWSLETTER