Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 10:20

Μαθητές του 4ου Λυκείου στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Λυκείου Καλαμάτας επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ) στον Αντικάλαμο.

Η επίσκεψη οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μέσα στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του σχολείου στον άξονα αυτοαξιολόγησης: Σχολείο και Κοινότητα με βασικό στόχο την κοινωνικοποίηση των μαθητών και το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινότητα.

Η σχολική αυτή δράση στόχευε στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης και στην παρουσίαση σύγχρονων μεθόδων αναζήτησης βιβλιογραφικού υλικού, η οποία έγινε από τους βιβλιοθηκονόμους Γιάννη Αλεβίζο και Αναστασία Πιπέρη. Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου έγινε ενημέρωση για τη λειτουργία του Τμήματος Γεωπονίας και προβλήθηκε παρουσίαση για τα ενδημικά φυτά του Ταϋγέτου από τον επίκουρο καθηγητή Επαμεινώνδα Κάρτσωνα.

Τα οφέλη της εν λόγω δράσης είναι πολύ σημαντικά για τους μαθητές, όσον αφορά στην καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας με φορείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς παρείχε την δυνατότητα αλληλεπίδρασης των μαθητών με εκπροσώπους του ανωτέρω φορέα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του άξονα αυτοαξιολόγησης Σχολείο και Κοινότητα.