Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 07:42

Ζητούν φόρους και από τους... νεκρούς

Γράφτηκε από την
Ζητούν φόρους και από τους... νεκρούς

Τους καλούν να πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος από... τον τάφο, όπως καταγγέλλουν στην "Ε" συγγενείς επαγγελματιών που έχουν πεθάνει πολλά χρόνια πριν, αλλά στο όνομά τους εξακολουθούν να έρχονται ταχυδρομικώς φορολογικά ραβασάκια από το υπουργείο Οικονομικών. 

Χθες δεχτήκαμε διαμαρτυρίες για δεκάδες τέτοιες ειδοποιήσεις που έχουν σταλεί σε... μακαρίτες επαγγελματίες της Μεσσηνίας. 

Οπως μας είπε χαρακτηριστικά ένας συγγενής δύο αδερφών από το Μελιγαλά, οι άνθρωποι αυτοί έχουν πεθάνει πριν από 30 χρόνια, ενώ και το μαγαζί που είχαν στο όνομά τους δεν υπάρχει πια. «Είναι παράλογο να στέλνουν ειδοποιήσεις σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή για να εισπράξουν χρήματα», σχολίασε ο αναγνώστης μας. Πρόσθεσε όμως ότι ο ίδιος έχει γίνει μάρτυρας κι άλλων τέτοιων περιπτώσεων στο Μελιγαλά - όπως άλλωστε και ο Χρήστος Γιαννόπουλος στη Μεσσήνη. Απόρησε όταν έλαβε την ειδοποίηση για το φόρο επιτηδεύματος στο όνομα του πατέρα του, ο οποίος πέθανε πριν από 7 χρόνια. Ανάλογες ειδοποιήσεις λέει ότι έχουν πάρει και άλλοι στη Μεσσήνη. «Χθες ήρθε η ειδοποίηση για τον πατέρα μου που είχε καφενείο πριν από 20 χρόνια. Μάλιστα του κάνουν και τη διευκόλυνση να δώσει 300 ευρώ μέχρι το τέλος του μήνα και άλλα 100 τον επόμενο!» μας είπε ο ίδιος. 

Ν.Κ.

 

 

 

 


NEWSLETTER