Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 18:59

Διαμαρτυρία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας για διώξεις

Διαμαρτυρία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας για διώξεις

Για τις διώξεις ενάντια στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας διαμαρτύρεται η διοίκησή του.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσης του σωματείου μας, δυνάμεις που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου, ενεργοποίησαν μηχανισμούς για να παρεμποδίσουν τη δράση μας και την συγκρότηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας. Με αιχμή τη διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας, ένα σωματείο σφραγίδα - φάντασμα, μας στέλνουν στις δικαστικές αίθουσες για να εμποδίσουν την ύπαρξη του σωματείου μας”.
Παρατηρεί πως “ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι όλη αυτή την περίοδο η εν λόγω ‘διοίκηση’ βρήκε ανταπόκριση και από πρόθυμους δικαστές για την ικανοποίηση του αιτήματός της. Το επιχείρημά τους είναι ότι υπάρχει ήδη σωματείο Συνταξιούχων στην Καλαμάτα, κρύβοντας ότι αυτό δεν γράφει μέλη και είναι κλειστή ‘κάστα’. Έτσι ικανοποιώντας τα θέλω της συγκεκριμένης ‘διοίκησης’ δικαστήρια παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθε, απαγορεύει σε 57 ιδρυτικά μέλη να φτιάξουν σωματείο και 100αδες πλέον ενεργά μέλη. Η συγκεκριμένη ‘ευαισθησία’ είναι αλά καρτ. Γιατί την ίδια στιγμή στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, λειτουργούν 5 σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων”.
Η διοίκηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πάνω από 20.000 συνταξιούχοι του νομού, παλεύουν όλοι μαζί για: “Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού. Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του δώρου του Πάσχα.    Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Κάποιοι επιλέγουν να σέρνουν τους αγωνιστές και τα σωματεία στα δικαστήρια. Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα, μαζί με τους χιλιάδες συνταξιούχους του νομού”.