Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 19:54

Προβολή των κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη

Γράφτηκε από την

 

Δράση προβολής των κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη πραγματοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Πρεσβεία και μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου με στόχο την εξωστρέφεια του πλούσιου «Οινοπεδίου» μέσω των ισχυρών πρεσβευτών μας καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: « Η πρώτη μέρα της δράσης περιελάμβανε παρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος. Τοπικοί Sommeliers, υπεύθυνοι προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης, wine bars και wine clubs, γεύτηκαν  τα εξαιρετικά κρασιά μας.  Τη δεύτερη μέρα, πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη  των εκπροσώπων των οινοποιείων και των μονάδων Οινοτουρισμού στο Wachau, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε παρουσίαση  των εξαιρετικών κρασιών μας στην κατοικία της Ελληνίδας  Πρέσβειρας , με προσκεκλημένα επιλεγμένα μέλη της Αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγοραστές.

Η Ελληνίδα Πρέσβης ευχαρίστησε προσωπικά τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Άγγελο Χρονά και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τη συμβολή τους  καθώς και τους επαγγελματίες οινοποιούς της Πελοποννήσου  που παρουσίασαν το γευστικό τους θησαυρό στην Βιέννη.