Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 09:40

Καλαμάτα: Στους 78 οι νεκροί - Εξετάζονται ύποπτοι ανάμεσα στους διασωθέντες

Καλαμάτα: Στους 78 οι νεκροί - Εξετάζονται ύποπτοι ανάμεσα στους διασωθέντες

 Το πτώμα μιας γυναίκας υπάρχει ανάμεσα στους 78 μέχρι στιγμής νεκρούς που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

Οι 104 διασωθέντες συνεχίζουν να φιλοξενούνται προσωρινά στην Καλαμάτα, ενώ 28 από αυτούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης γιατί έκαναν πυρετό και είχαν συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωσης. Είναι όλοι άντρες από τη Συρία, την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη και το Πακιστάν, ανάμεσά τους και 8 ανήλικοι στην εφηβεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και οι διακινητές, ενώ ήδη τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας έχουν καταλήξει σε υπόπτους και τους ανακρίνουν.
Θυμίζουμε ότι χθες ήρθε εσπευσμένα στην Καλαμάτα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου και η μεγάλη τραγωδία του ναυαγίου στην Πύλο οδήγησε τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά να κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.
Στο αλιευτικό που είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να επέβαιναν περισσότεροι από 700 μεταφερόμενοι και εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ανθρώπους που μπορεί να ήταν κλεισμένοι στα αμπάρια.
Οι έρευνες συνεχίζονται.