Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 07:54

Ναυάγιο στην Πύλο: Δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης του σκάφους - Αρνήθηκαν τη βοήθεια (Βίντεο)

Ναυάγιο στην Πύλο: Δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης του σκάφους - Αρνήθηκαν τη βοήθεια (Βίντεο)

Εξηγήσεις για τα αίτια της τραγωδίας και διευκρινίσεις στα σενάρια για το τι προκάλεσε την κλίση και τελικά το βύθισμα του σκάφους με τους εκατοντάδες μετανάστες στην Πύλο έδωσε στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού επιμένοντας ότι «δεν έγινε καμία προσπάθεια πρόσδεσης τους σκάφους».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Αλεξίου υποστήριξε ότι η βύθιση του σκάφους των διακινητών, παρουσία παραπλέοντων σκαφών του λιμενικού σώματος έγινε όταν οι μετανάστες από τις αφρικανικές χώρες, άγνωστο για ποιο λόγο, μετακινήθηκαν προς μια κατεύθυνση αλλάζοντας την ευστάθεια του πλοίου με τους 750 ανθρώπους.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε μάλιστα και την πληροφορία ότι ο καπετάνιος του σκάφους πνίγηκε στο πολύνεκρο ναυάγιο ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης και εξερεύνησης των αγνοουμένων, αν και οι ελπίδες έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

«Δεν υπήρχε ένδεια μέσων. Υπηρεσιακά ήμασταν εκεί» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού για το ότι στο σημείο δεν έσπευσε για βοήθεια τις κρίσιμες ώρες το ναυαγοσωστικό Aigaion Pelagos που βρισκόταν αγκυροβολημένο στο Γύθειο.

Σχολιάζοντας την πληροφορία για το εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σχοινιά στο πλοίο εξήγησε ότι το λιμενικό δεν έκανε κάτι τέτοιο αλλά τα σχοινιά τα είχαν πετάξει ναύτες από το εμπορικό πλοίο που τους πέταξαν εφόδια.