Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 14:10

Στην Μπούκα την Κυριακή το penny marathon

Στη Μεσσήνη και συγκεκριμένα στην παραλία της Μπούκας θα φιλοξενηθεί αύριο Κυριακή το penny marathon.

Ο μαραθώνιος με το φιλοζωικό πνεύμα ταξιδεύει σε πολλές χώρες και πόλεις του κόσμου με σκοπό την στήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα. Οι διαδρομές που θα διεξαχθούν είναι μελετημένες έτσι ώστε να προσαρμόζονται σε όλα τα γούστα ανεξαιρέτως φυσικής κατάστασης. Οι διαδρομές είναι οι ακόλουθες:

  1. Υπάρχει διαδρομή μήκους 11.500 μέτρων που ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό και καταλήγει στην περιοχή των γηπέδων του μπάσκετ, στην παραλία της Μπούκας.
  2. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή της διαδρομής των 2.500 μέτρων με σημείο έναρξης τις εκβολές του ποταμού Παμίσου και λήξη στην περιοχή των γηπέδων, στην παραλία της Μπούκας. 
  3. Για τους όχι και τόσο αθλητικούς τύπους υπάρχει η διαδρομή του ενός χιλιομέτρου στο μικρό άλσος της Μπούκας.
  4. Τέλος, για τους πολύ αθλητικούς τύπους υπάρχει η επιλογή εκκίνησης από την Καλαμάτα έπειτα από συνεννόηση με τους διοργανωτές.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των διαδρομών με ποδήλατο και φυσικά είναι αυτονόητο ότι τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα.   

 

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 

Γύρω στις 8 μ.μ. θα γίνει η απονομή των μεταλλείων. Ακολουθεί η γιορτή λήξης με μουσική, χορό, bazaar και πολλές άλλες εκπλήξεις για συμμετέχοντες και μη. Εκεί θα βρθεί και ο γκρούμερ Παναγιώτης, από το “The Hood_doggie stylez grooming”, για περιποίηση, κούρεμα, κόψιμο νυχιών κλπ.

Αρωγός και υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι ο Σύλλογος Αθλούμενων Μεσσήνης, ο οποίος θα συμμετάσχει και θα βοηθήσει στη διοργάνωση.

Επίσης, ο Δήμος Μεσσήνης θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Συμμετέχουν επίσης, με παραδοσιακούς χορούς, ο Δημοτικός Χορευτικός Σύλλογος Μεσσήνης και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσήνης.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Για δήλωση συμμετοχής και παρισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την α) Κατερίνα Πεζώνη στο τηλέφωνο 6947-962410, email: katerinapesonis@gmail.com και τον Ιωάννη Πουλάκη στο 6945-003291 από τον Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης.