Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 09:21

Συλλαλητήριο ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικών

Συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας οργανώνουν σήμερα στις 7 το βράδυ το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, η Α’ ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", θα μιλήσει ο αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί του νομού καλούν στο συλλαλητήριο όλο τον κόσμο και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, «γιατί είναι προβλήματα όλης της κοινωνίας, που προέρχονται από την οικονομική κρίση. Η αδιαφορία είναι πολυτέλεια».
Η πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα παρατήρησε ότι η αξιολόγηση των δομών δεν προλαβαίνει να γίνει και προχωρούν σε οριζόντιες απολύσεις. Επέκρινε τη διάλυση του δημόσιου τομέα, ο οποίος εξυπηρετεί τους πολίτες. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για την επίθεση λάσπης στους δημοσίους υπαλλήλους, επισημαίνοντας ότι οι επίορκοι και αυτοί με πλαστά δικαιολογητικά είναι πολύ λίγοι, ενώ θα οδηγηθούμε σε απολύσεις άξιων συναδέλφων.
Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος παρατήρησε ότι «
»δεν αναστείλαμε τον αγώνα» και πρόσθεσε πως «έχουμε υποστεί πολλές διώξεις με τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί στο όνομα της εξυγίανσης του σχολείου». Σημείωσε ότι το νέο σύστημα οδηγεί στα φροντιστήρια και εξουθενώνει τα παιδιά κι επεσήμανε πως με την πλήρη εξειδίκευση από τη Β’ Λυκείου δεν αναπτύσσεται η κριτική σκέψη των μαθητών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Λαδά τόνισε ότι η εκπαίδευση και συνολικά το δημόσιο δέχονται πρωτοφανή επίθεση. Παρατήρησε πως υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία. Κάλεσε σε αγώνα με αποφασιστικότητα, συλλογικότητα και αυτοοργάνωση, «για να δώσουμε μήνυμα ότι αυτά μπορούν να μείνουν στα χαρτιά».