Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 22:41

Επετειακό αφιέρωμα για το αντιτορπιλικό “Αδρίας” στην Πύλο

Προβολή του επετειακού αφιερώματος με θέμα “Ελεύθερον το Εύψυχον” η ιστορία του θρυλικού αντιτορπιλικού “Αδρίας” (L 67) και η δράση του θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο της οικίας Κωστή Τσικλητήρα στην Πύλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 196ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Το πρόγραμμα για τον φετινό εορτασμών των Ναυαρινείων στην Πύλο που ξεκινά αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, είναι μια διοργάνωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Την προβολή του ιστορικού επετειακού ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ελεύθερο το Εύψυχον” θα παρουσιάσει η πολιτιστική ομάδα “Αρχιπέλαγος”, που αναφέρεται στην ιστορία του θρυλικού αντιτορπιλικού “Αδρίας”, σε ανάμνηση της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Συμπληρωματικά θα πραγματοποιηθεί και μία 2η δράση από την ομάδα “Αρχιπέλαγος”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της ναυμαχίας, μία εκπαιδευτική παρουσίαση (λαογραφικού περιεχομένου) στα δημοτικά σχολεία της Πύλου.