Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 22:05

Στη γη της Αρχαίας Μεσσήνης "αναπαύεται" ο Πέτρος Θέμελης (βίντεο-φωτογραφίες)

Στη γη της Αρχαίας Μεσσήνης "αναπαύεται" ο Πέτρος Θέμελης (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Στη φιλόξενη γη της Αρχαίας Μεσσήνης αναπαύεται από σήμερα το μεσημέρι ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης. Στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στα μνημεία που έφερε στο φως και αναστήλωσε, τον καθηγητή συνέδεσαν συγγενείς, συνεργάτες, φίλοι, θαυμαστές του έργου του και ανώνυμοι πολίτες των διπλανών χωριών και της Μεσσηνίας.

Μετά το τρισάγιο που τελέστηκε δίπλα στο μνήμα το πλήθος αποχαιρέτησε τον καθηγητή φωνάζοντας «αθάνατος» και με παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα. Στη συνέχεια ο κόσμος συγκινημένος άφησε ένα λουλούδι ή λίγο χώμα στο μνήμα που φιλοξενεί από σήμερα το άνθρωπο που έφερε στο φως μετά από πολλούς αιώνες τα μνημεία της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος, συντετριμμένος ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Λίγο πριν την έξοδο από τον αρχαιολογικό χώρο υποσχέθηκαν στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσουν το έργο του Πέτρου Θέμελη.

Στην ταφή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και η αδελφή του πρωθυπουργού Αλεξάνδρας Μητσοτάκη.

Θ.Λ.