Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 07:51

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο δράσεων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το τριήμερο δράσεων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα (βίντεο)

 

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο δράσεων ανακύκλωσης, που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του δήμου σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Από την Τετάρτη Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού και λειτουργεί από τις 10 έως 16.40, όπου υπάλληλοι του ΦοΔΣΑ ενημερώνουν για την λειτουργία του και για το διαγωνισμό που θα λάβει χώρα μεταξύ των μαθητών. Στο τέλος των εκδηλώσεων θα απονεμηθούν δώρα ως έπαθλα διαγωνισμού ανακύκλωσης υλικών που δέχονται τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης (μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό).

Τις δράσεις που εξελίσσονται, παρακολούθησε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού και συνομίλησε με μαθητές σχολείου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε πως οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων με τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που αυτή έχει, συνεχίζονται.

Επεσήμανε, επίσης, ότι μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στόχος είναι η Καλαμάτα -που την τελευταία δεκαετία έχει πετύχει να συγκεντρώνει το 50% των ανακυκλώσιμων υλικών που ανακυκλώνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- να πάει ακόμα καλύτερα.

Να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα αναπτύσσεται σε συνεργασία του δήμου με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ένα δίκτυο 7 συνολικά Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πιλοτική δράση ανακύκλωσης βιοαποβλήτων με τη διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης κλπ. 

Ο διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νίκος Αγγελόπουλος ενημέρωσε ότι το Πολυκέντρο που βρίσκεται στο Μέγαρο Χορού, θα εγκατασταθεί στον χώρο της Τέντας και την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία και των 7 Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα.

Ακόμα, πληροφόρησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πιλοτικού προγράμματος βιοαποβλήτω, καθώς έπρεπε να λυθούν θέματα με το απορριμματοφόρο και το προσωπικό, που θα εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.


NEWSLETTER