Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023 13:44

Καλαμάτα: Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού (βίντεο+φωτογραφίες)

Καλαμάτα: Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού (βίντεο+φωτογραφίες)

Την πρώτη του ορκωμοσία από την επαναλειτουργία του ως κέντρο νεοσυλλέκτων, μετά από 5,5 χρόνια, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, το στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα.

Τον όρκο προς την πατρίδα έδωσαν 683 νεοσύλλεκτοι οπλίτες της Στ’ ΕΣΣΟ του 2023, παρουσία πολλών συγγενών και φίλων από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Κορινθία, την Αρκαδία, την Ηλεία, τη Ζάκυνθο και τη Μεσσηνία, που είχαν κατακλύσει τους χώρους του στρατοπέδου.

Λίγοι νεοσύλλεκτοι έδωσαν πολιτικό όρκο και τον όρκο των αλλοθρήσκων.

Την ημερήσια διαταγή της μονάδας για την ορκωμοσία διάβασε ο διοικητής του 9ου Σ.Π. - συνταγματάρχης Δημήτρης Λυμπερέας και χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ - διευθυντής του Α’ Κλάδου της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) - υποστράτηγος Νικόλαος Λαμπιδώνης.

Στο θρησκευτικό μέρος της τελετής ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Η ορκωμοσία ολοκληρώθηκε με παρέλαση των νεοσυλλέκτων.

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστησαν ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, αντιδήμαρχοι, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες κι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Σε δηλώσεις που έκαναν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επαναλειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων.