Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 08:12

Πρόβλημα με την ανακύκλωση στο κέντρο της Καλαμάτας

Πρόβλημα με την ανακύκλωση στο κέντρο της Καλαμάτας

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση στο κέντρο της Καλαμάτας.

Αιτία του προβλήματος είναι ότι απομακρύνθηκαν 4 κάδοι (από 2 σκουπιδιών και ανακύκλωσης) από την αρχή της οδού Πολυχάρους και δεν υπήρξε πρόβλεψη από τον δήμο για την αντικατάστασή τους σε κοντινή απόσταση. Ετσι ο κόσμος κυρίως επαγγελματίες της οδού Αριστομένους και της κεντρικής πλατείας υποχρεώνονται τώρα να μεταφέρουν σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά (στην πλειοψηφία τους χαρτόκουτα), σε απόσταση, στην ίδια οδό, όμως, μετά την Αριστοδήμου και να τα απορρίπτουν μόνο σε 3 κάδους (2 σκουπιδιών κι ένας ανακύκλωσης) που υπάρχουν εκεί.

Οι κάδοι στην αρχή της Πολυχάρους, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, πολλές φορές ξεχείλιζαν και δημιουργούσαν μια αποκρουστική εικόνα. Υπήρχε αίτημα να φύγουν, καθώς βρίσκονταν μπροστά σε διατηρητέο κι έφυγαν τώρα, που λίγα μέτρα, φτιάχθηκε και λειτουργεί ξενοδοχείο.

Από τον δήμο δεν υπήρξε πρόβλεψη, ώστε οι αναγκαίοι (αριθμητικά) κάδοι να αναπληρωθούν. Και  οι 3 κάδοι που υπάρχουν, μετά την Αριστοδήμου και μάλιστα μόνο ο ένας για ανακύκλωση, πέρα από την ταλαιπωρία των υπαλλήλων των καταστημάτων της Αριστομένους, λόγω της απόστασης στη μεταφορά, δεν επαρκούν. Ο χώρος γύρω από τους κάδους κατακλύζεται από χαρτόκουτα, ενώ κάποιος παράτησε ξύλα από πόρτες. Για την κατάσταση αυτή δεχθήκαμε διαμαρτυρίες κι επιβεβαιώσαμε την προβληματική κατάσταση.

Οι αρμόδιοι του δήμου, αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη οφείλουν να ασχοληθούν άμεσα, να αναζητήσουν και να βρουν τη λύση.

Γ.Σ.