Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 13:14

Βιωματική δράση εξοικείωσης μαθητών με την αναπηρία  

 

Βιωματική δράση εξοικείωσης με την αναπηρία πραγματοποίησαν προχθές η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών/Περιφερειακή Ένωση Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Διαφοροζώ» .

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, με τίτλο «Κι αν ήμουν εγώ». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν 22 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου υπό τον συντονισμό δύο εκπαιδευτικών του σχολείου. Το πρόγραμμα αφορά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η βιωματική δράση ξεκίνησε με την επίσκεψη των μαθητών στο γήπεδο του Α.Σ. ΑμεΑ, «Διαφοροζώ», που εδρεύει στην Καλαμάτα. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν για τον αθλητισμό και την αναπηρία με τους αθλητές και τον πρόεδρο του Α.Σ., Γιώργο Λαζαρίδη.

Επίσης, τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών Νοτίου Ελλάδας/Παράρτημα Καλαμάτας και ο πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, παρουσίασαν στους μαθητές τη χρήση της μηχανής γραφής Braille, στην οποία και εξασκήθηκαν.

Τέλος, οι συμμετέχοντες, συνέχισαν σε σημείο του κέντρου της πόλης της Καλαμάτας προκειμένου να κάνουν μια βόλτα με κλειστά μάτια με τη χρήση λευκού μπαστουνιού με τη συνδρομή συνοδού.

Στη δράση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Μαρία Οικονομάκου.