Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 22:41

Στην Καλαμάτα το πολυτελές γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ - Aνάμεσα στα 50 μεγαλύτερα στον κόσμο (βίντεο+φωτο)

Στην Καλαμάτα το πολυτελές γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ - Aνάμεσα στα 50 μεγαλύτερα στον κόσμο (βίντεο+φωτο)

Φωτογραφία: Νίκος Τσιακαλάκης

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έχει δέσει από το πρωί της Τετάρτης το εντυπωσιακό megayacht "AVIVA", μήκους… 98 μέτρων.

Ιδιοκτήτης του είναι ο Βρετανός επιχειρηματίας Joe Lewis της ENIC Group, του οποίου η περιουσία ξεπερνάει τα 5,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Ο 87χρονος Lewis είναι μάλιστα ο κατά πλειοψηφία ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Tottenham και λάτρης των έργων τέχνης, έχοντας στη κατοχή του Picasso, Matisse, και Bacon. Ο Lewis κάνει σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις ενώ το περισσότερο διάστημα του έτους το περνάει στις Μπαχάμες.

Το σκάφος κοστίζει 200 εκατομμύρια ευρώ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 50 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο.

Στους έξι συνολικά ορόφους του μπορεί να φιλοξενήσει έως 16 άτομα (συν 25 άτομα πλήρωμα) σε οκτώ τεράστιες και εντυπωσιακές καμπίνες, ξεκινώντας από τη σουίτα του ιδιοκτήτη, που περιλαμβάνει επίσης spa και ένα ολόκληρο δωμάτιο-ντουλάπα, όπως αναφέρει το news247 σε σχετικό αφιέρωμα με αφορμή την άφιξη του γιοτ πριν 2 χρόνια στο Λιμένι.

Στο σκάφος υπάρχουν αρκετά σαλόνια και τραπεζαρίες, όλα περιτριγυρισμένα από βιτρό και με πολυτελή φινιρίσματα και αξεσουάρ, όπως δερμάτινες λεπτομέρειες, μάρμαρο και έργα τέχνης. Μεταξύ των πολλών χώρων για χαλάρωση υπάρχει ένα μπαρ και μια αίθουσα κινηματογράφου, ενώ στο κεντρικό κατάστρωμα βρίσκεται μια τεράστια οθόνη για να μπορούν οι καλεσμένοι να απολαμβάνουν ταινίες.

Στο μπροστινό κατάστρωμα, από την άλλη πλευρά, υπάρχει υδρομασάζ. Η πραγματική έκπληξη, ωστόσο, είναι ένα πραγματικό γήπεδο padel που αν χρειαστεί μετατρέπεται σε γυμναστήριο ή γήπεδο ποδοσφαίρου. Το AVIVA σχεδιάστηκε από το βρετανικό στούντιο Reymond Langton και ολοκληρώθηκε μέσα σε τρία μόλις χρόνια στο Lemwerder της Κάτω Σαξονίας από το γερμανικό ναυπηγείο Abeking & Rasmussen.

Το megayacht του προέδρου της Tότεναμ ταξιδεύει με ταχύτητα 11 μίλια την ώρα χρησιμοποιώντας μόνο τους ηλεκτροκινητήρες του ενώ είναι ιδιαίτερα σταθερό χάρη του τοξωτού σχεδιασμού του. 

Το drone βίντεο και οι λήψεις του Νίκου Τσιακαλάκη φανερώνουν με τον καλύτερο τρόπο την επιβλητικότητά του: