Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 09:27

Καλαμάτα: "Εφυγε" ο Βύρων Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Νέας Αριστεράς

Καλαμάτα: "Εφυγε" ο Βύρων Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Νέας Αριστεράς

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πολιτικός μηχανικός Βύρων Χαρίτσης, πατέρας του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση.

Ο Βύρων Χαριτσης ήταν δραστήριος με τα τοπικά δρώμενα της Καλαμάτας, ενώ είχε διατελέσει και Νομάρχης Κεφαλλονιάς. Ο Αλέξης Χαρίτσης μάλιστα αποχαιρετά τον πατέρα του με μία συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Τελευταίος αποχαιρετισμός στον Βύρωνα Χαρίτση από τη Νέα Αριστερά

Με αφορμή τον θάνατο του πατέρα του Αλέξη Χαρίτση, η Νέα Αριστερά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

"Μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο, πέθανε χτες βράδυ ο Βύρωνας Χαρίτσης, πατέρας του Αλέξη Χαρίτση. Γεννημένος το 1943, ο Βύρωνας Χαρίτσης διήνυσε την πορεία της ζωής του με ήθος, ευπρέπεια και εντιμότητα. Άνθρωπος καλλιεργημένος και ευγενής, εργάστηκε με επιτυχία ως πολιτικός μηχανικός. Παντρεύτηκε την Ελένη Τσαπραλή και έκαναν δύο παιδιά, τον Αλέξη και τον Βασίλη.
Με την Αριστερά συναντήθηκε στα νεανικά χρόνια του, διαμορφώνοντας έναν πολιτικό δεσμό που νοηματοδότησε τη ζωή του. Από τη Δημοκρατική Άμυνα πέρασε στο ΠΑΣΟΚ και από εκεί στη Σοσιαλιστική Πορεία με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ενταγμένος σε κάποιον κομματικό οργανισμό, αλλά παρέμενε ενεργός αριστερός πολίτης.
Η Νέα Αριστερά αποχαιρετά με σεβασμό και συγκίνηση τον Βύρωνα Χαρίτση κι εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους αγαπημένους του. Στεκόμαστε με αγάπη στο πλευρό του συντρόφου Αλέξη που όλο αυτό το διάστημα οδήγησε άψογα την προεκλογική μάχη σε μια τρομακτικά δύσκολη προσωπική στιγμή για τον ίδιο.
Ο Αλέξης Χαρίτσης ακύρωσε όλες τις σημερινές προεκλογικές δραστηριότητές του.
Λεπτομέρειες για την νεκρώσιμη τελετή του Βύρωνα Χαρίτση θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα".