Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2024 20:24

Καλαμάτα: Αναφορές για σπατάλη νερού από τις ντουζιέρες των καταστημάτων

Καλαμάτα: Αναφορές για σπατάλη νερού από τις ντουζιέρες των καταστημάτων

Μεγάλη κατανάλωση νερού, στα όρια της σπατάλης, γίνεται κάθε καλοκαίρι στην Παραλία Καλαμάτας, από τις ντουζιέρες των καταστημάτων. Γι’ αυτό και οι καταστηματάρχες ζητούν από τον δήμο την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης, γεώτρησης με νερό που θα προορίζεται μόνο για τις ντουζιέρες, όπως μας επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίας Καλαμάτας (ΣΚΕΑΚ) Ανδρέας Ζαγάκος.

Μάλιστα, αυτές οι συζητήσεις με τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, έγιναν τα ένα - δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά έμειναν στη μέση.

Ειδικότερα, ο Ανδρ. Ζαγάκος μας ενημέρωσε ότι κάθε καλοκαίρι τα παραλιακά καταστήματα κάνουν λογαριασμούς νερού 2.000 και 3.000 ευρώ, λόγω της χρήσης των ντουζιέρων. Για να αντιμετωπιστεί η υπερκατανάλωση του νερού ύδρευσης είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με τον δήμαρχο, καθώς υπάρχει μια γεώτρηση στο Δημοτικό Στάδιο που χρησιμοποιείται για το πότισμα κηπαρίων και δέντρων του δήμου. Η γεώτρηση αυτή δεν έχει αξιολογηθεί αν είναι κατάλληλη για να πλένονται οι λουόμενοι. Και οι καταστηματάρχες ζητούν να εξεταστεί από τον δήμο η καταλληλότητα αυτής της γεώτρησης ή να ερευνηθεί η δυνατότητα για την ανόρυξη μιας νέας κατάλληλης γεώτρησης στην παραλιακή ζώνη, που θα είναι μόνο για τις ντουζιέρες.

Αυτή η προοπτική θα εξοικονομήσει σημαντικές ποσότητες νερού στην πόλη για την ύδρευση, την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού και θα δώσει οικονομική ανάσα στους καταστηματάρχες.

Γ.Σ.