Σάββατο, 06 Ιουλίου 2024 19:29

Διαμαρτυρία για διακοπή υδροδότησης στο χωριό Χωρέμη μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

Διαμαρτυρία για διακοπή υδροδότησης στο χωριό Χωρέμη μετά τη μεγάλη πυρκαγιά

 

“Το Λιγνιτικό Κέντρο ΔΕΗ Μεγαλόπολης έκοψε την υδροδότηση στο πυρόπληκτο χωριό Χωρέμη”, όπως διαμαρτύρεται ο Φιλανθρωπικός και Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος των Απανταχού Χωρεμαίων “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”.

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος ενημερώνει ότι “σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στο χωριό μας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου, που ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ” και σημειώνει: “Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι αντί η ΔΕΗ να αναλάβει τις ευθύνες της και να ξεκινήσει διαδικασίες συνεννόησης και διαλόγου με τους πληγέντες κατοίκους, προβαίνει σε ενέργειες που είναι εντελώς απαράδεκτες.

Τελευταίο παράδειγμα, η διακοπή υδροδότησης των χωριών Χωρέμη και Απιδίτσα την Πέμπτη 5 Ιουλίου, η οποία έχει γίνει κατ’ εντολή της διοίκησης του Λιγνιτικού Κέντρου, για λόγους που ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και παρόλες τις οχλήσεις δεν υπήρχε άμεση αποκατάσταση.

Ο σύλλογος μας και κάτοικοι άμεσα ενημέρωσαν τον Δήμο Μεγαλόπολης και επειδή δεν γινόταν επαναφορά της λειτουργίας του συστήματος υδροδότησης, δώσαμε εντολή σε εκπρόσωπο - μέλος μας να κάνει έγγραφη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης. Τελικά αργά το απόγευμα ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των συστημάτων και επανήλθε η κανονική υδροδότηση των 2 χωριών”.

Ο Φιλανθρωπικός και Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος των Απανταχού Χωρεμαίων “Η Κοίμηση της Θεοτόκου” διαμαρτύρεται για “την σκόπιμη διακοπή της υδροδότησης” και ζητεί “να σταματήσει η ΔΕΗ τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές. Και από τον Δήμο Μεγαλόπολης και όλους τους αρμόδιους να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια για να προστατεύσουν τους κατοίκους των χωριών”.

Με την ανακοίνωσή του ο σύλλογος επισυνάπτει και σχετικό έγγραφο που έστειλε την Δευτέρα 1η Ιουλίου στον δήμο, την ΔΕΗ, την Πυροσβεστική και την Εισαγγελία.