Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 13:50

Πολύωρες διακοπές νερού σε Μεσοχώρι και Καλλιθέα

Πολύωρες διακοπές νερού σε Μεσοχώρι και Καλλιθέα

Σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης με πολύωρες διακοπές νερού υπάρχει στο Μεσοχώρι του Δήμου Πύλου - Νέστορος, ενώ παρόμοια ζητήματα αντιμετωπίζει και η Καλλιθέα.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά το φετινό καλοκαίρι, καθώς νερό της γεώτρησης δεν επαρκεί και γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στο μισό χωριό για να πάρει το άλλο μισό, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσοχωρίου Σταύρος Πουλόπουλος μας επιβεβαίωσε την κρισιμότητα της κατάστασης, μετά τις διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε.
“Υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει επάρκεια νερού και το μοιράζουμε μισό - μισό στο χωριό, που είναι κατηφορικό - ανηφορικό”, μας είπε ο πρόεδρος και διευκρίνισε πως “το πρωί δίνουμε στο πάνω χωριό και το απόγευμα στο κάτω”.
Με βάση την ενημέρωση από τον πρόεδρο, οι γεωτρήσεις έχουν κατέβει πολύ και το Μεσοχώρι, όπως και η Καλλιθέα που είναι και αυτή κατηφορική - ανηφορική και έχει πρόβλημα, υδροδοτούνται από την ίδια γεώτρηση. Η Πήδασος και η Χωματάδα που είναι χαμηλά και ίσωμα, δεν έχουν πρόβλημα.

Επιπλέον, “στο Μεσοχώρι το δίκτυο είναι παλιό, από το 1960 και από αμίαντο”, ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος. Και αποκαλύπτοντας ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, σημείωσε ότι “στο κάτω χωριό το νερό χάνεται. Το δίνουμε στις 6 το απόγευμα και κάνει ώρες να πάει στα σπίτια. Υπάρχει πρόβλημα και το ψάχνουμε. Προσπαθούμε να δούμε τι θα κάνουμε, είμαστε σε καθημερινή επαφή με τον δήμο και χθες και σήμερα”.
Οπως μας ενημέρωσε, συνομιλεί και με τον ίδιο τον δήμαρχο και με τον κ. Πανταζόπουλο, αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ και με τον κ. Κρίκα, διευθυντή.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος μας είπε ότι μια πηγή στα Μινάγια από την οποία υδροδοτείτο παλιά το χωριό, έχει στερέψει κι επεσήμανε πως “είχαμε κάθε χρόνο πρόβλημα με το νερό, αλλά φέτος έχει επιδεινωθεί σοβαρά”.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με διαμαρτυρίες κατοίκων, από το δίκτυο ύδρευσης στο Μεσοχώρι δεν πίνει κανένας, γιατί έχει πέτρες και ο κόσμος ή έχει βάλει φίλτρο ή κυρίως αγοράζει εμφιαλωμένο νερό.

Γ.Σ.