Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 09:30

Σε έξαρση ο κορονοϊός, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα - Χρειάζεται προσοχή προειδοποιεί η Παγώνη (Βίντεο)

Σε έξαρση ο κορονοϊός, οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα - Χρειάζεται προσοχή προειδοποιεί η Παγώνη (Βίντεο)

Σε έξαρση, η οποία ήρθε νωρίτερα από το περσινό καλοκαίρι, φαίνεται ότι βρίσκεται ο κορονοϊός.

Μέχρι τέλος Ιουλίου η έξαρση

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η έξαρση αυτή θα συνεχίσει μέχρι τέλος Ιουλίου, με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

«Καλοκαίρι έχουμε, διακοπές θα πάμε, ο κορωνοϊός δεν είπαμε ποτέ ότι έφυγε. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, συγκριτικά με πέρυσι, καμία σχέση τα κρούσματα. Είναι πάρα πολλά, είναι πολλές οι νοσηλείες αλλά και οι θάνατοι. Το 21 – 22 θάνατοι είναι πάρα πολλοί. Θα είναι μέχρι τέλος Ιουλίου περίπου η έξαρση».

«Χρειάζεται προσοχή»

Όπως λέει η ίδια:

«Οι ομάδες υψηλού κινδύνου με τα υποκείμενα νοσήματα, καλό θα είναι, μόλις νοσήσουν, να πάρουν τον γιατρό τους και να ξεκινήσουν αντιική αγωγή με τις συστάσεις του γιατρού. Έτσι θα προλάβουν τις επιπλοκές και τις νοσηλείες. Αυτές οι ομάδες καλό είναι όταν βγαίνουν σε κλειστούς χώρους και υπάρχει συνωστισμός, να φορέσουν τις μάσκες τους. Οι υπόλοιποι τα αντισηπτικά μας. Το καινούργιο στέλεχος μπορεί να είναι πολύ μεταδοτικό όμως η κλινική εικόνα του ασθενούς δεν έχει καμία σχέση με προηγούμενα στελέχη που ήταν πολύ βαριά η εικόνα και έκαναν γρήγορα επιπλοκές. Είναι αρκετοί οι ασθενείς με κορονοϊό αλλά δε θέλουμε να πανικοβάλουμε τον κόσμο. Χρειάζεται προσοχή».

Δείτε το βίντεο του Mega: