Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 13:13

Λακωνία: Διακομιδές ασθενών από πλοία στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών

Λακωνία: Διακομιδές ασθενών από πλοία στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών

Δύο άτομα, που έχρηζαν ιατρικής βοήθειας μεταφέρθηκαν τις προηγούμενες ώρες από πλοία στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών στη Λακωνία.

Στην πρώτη περίπτωση το απόγευμα της Τρίτης το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Νεάπολης, ότι ένας 39χρονος επιθεωρητής δεξαμενοπλοίου, σημαίας Λιβερίας, που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 7,5 ν.μ. νοτιανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρο, έχριζε νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Αμεσα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού έσπευσε στην περιοχή και τον μετέφερε στη στεριά και από εκεί διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης.

Σε άλλη περίπτωση σήμερα τα ξημερώματα αντίστοιχα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Νεάπολης, ότι ένας 35χρονος λιπαντής από της Φιλιππίνες, μέλος πληρώματος δεξαμενόπλοιου, σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, το οποίο έπλεε 23 ν.μ. δυτικά των Κυθήρων έχρηζε και αυτός νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νεάπολης από το Λιμενικό και από εκεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.