Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011 16:48

Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: Μετά τη ΝΟΓΑΛ, χιονοστιβάδα οι απόπειρες μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Γράφτηκε από την

Μετά και την υπογραφή της Σύμβασης ντροπής στη ΝΕΟΓΑΛ στη Δράμα και την Επιχείρηση Εκδοτική Β. Ελλάδος Α.Ε. «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» (συμφερόντων Μπόμπολα, Μπακατσέλου) με έδρα την Βιομηχανική περιοχή του Ν. Κιλκίς  - που απέστειλε στις 4-1-2011 αίτημα στην αντίστοιχη  κλαδική Ομοσπονδία για συνάντηση στις 7-1-2011 με αίτημα την σύναψη Επιχειρησιακής Σ. Σ. Εργασίας με μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, επικαλούμενη την οικονομική κρίση - βρισκόμαστε σε μια συστηματική απορρύθμιση του συνόλου των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι ο βασικός στόχος των κυβερνητικών επιλογών και ότι ο Νόμος 3899/2010 ουσιαστικά καταργεί κάθε θεσμική ρύθμιση στον τομέα των Σ.Σ.Ε, διαλύει τα συνδικάτα και αποθεώνει τις Ατομικές συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να αυξηθούν σημαντικά τα κέρδη του κεφαλαίου σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ολα δείχνουν ότι το δρόμο της ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε θα ακολουθήσει σωρεία επιχειρήσεων, σε μια επιχείρηση που θα πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας για τη λεηλασία των μισθών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται να δημιουργηθεί  ένα μεγάλο μέτωπο αντίστασης, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και τους εργοδοτικούς εκβιασμούς, για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ  - σε συντονισμό με τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες του Ιδιωτικού Τομέα - να πάρουν άμεσα μέτρα  και να προβούν σε αγωνιστικές κινήσεις  να μην υπογραφεί καμία τέτοιου είδους Σύμβαση και να ακυρωθεί στην πράξη ο Νόμος 3899/2010.

Από το Γραφείο Τύπου του Ε. Κ. Αρκαδίας