Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024 18:49

Εμπορικός Κυπαρισσίας σε Πτωχό: “Ανάγκη άμεσης παρέμβασης στον κόμβο του Καλού Νερού”

Εμπορικός Κυπαρισσίας σε Πτωχό: “Ανάγκη άμεσης παρέμβασης στον κόμβο του Καλού Νερού”

Την ανάγκη για άμεση παρέμβαση στον κόμβο του Καλού Νερού και την προώθηση του νέου αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, ζητεί από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου με επιστολή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Η επιστολή, που απευθύνεται επίσης στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και κοινοποιείται στο δήμαρχο Τριφυλίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με την παρούσα επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας επιθυμεί να επιστήσει την προσοχή σας στην άμεση ανάγκη παρέμβασης στον κόμβο του Καλού Νερού και στην ενίσχυση της σήμανσης στο οδικό δίκτυο Καλό Νερό - Τσακώνα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο σημείο αυτό αποτελεί έναν σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, καθώς καταγράφονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και δυστυχώς, συχνά, με απώλειες ανθρώπινων ζωών. Η ανάγκη παρέμβασης είναι επιτακτική, δεδομένου ότι ο κόμβος του Καλού Νερού αποτελεί ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο. Δεκάδες τροχαία ατυχήματα έχουν καταγραφεί στο σημείο αυτό, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να έχουν τραυματιστεί σοβαρά ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους.

Προτείνουμε την άμεση εξέταση της δυνατότητας δημιουργίας κυκλικού κόμβου στο σημείο αυτό ή άλλης αντίστοιχης παρέμβασης, που θα βελτιώσει την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων. Η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών ή η ενίσχυση της υπάρχουσας σήμανσης είναι επίσης απαραίτητη για την αποτροπή περαιτέρω ατυχημάτων. Επιπλέον, κρίνεται αναγκαία η συνολική αναβάθμιση της σήμανσης στο οδικό δίκτυο Καλό Νερό - Τσακώνα, ώστε να προληφθούν τα τροχαία δυστυχήματα που συμβαίνουν λόγω της ανεπαρκούς σήμανσης και της αυξημένης κυκλοφορίας στην περιοχή. Είναι σημαντικό να δράσουμε άμεσα, για να αποφύγουμε τραγικά περιστατικά, όπως το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα στην Ελαία Μεσσηνίας.

Παράλληλα με τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο τωρινό δίκτυο, είναι αναγκαίο να γίνουν τα μέγιστα εκ μέρους σας, ώστε να δρομολογηθεί η κατάσταση και να μπει σε τροχιά υλοποίησης ο νέος αυτοκινητόδρομος Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Η δημιουργία αυτού του αυτοκινητόδρομου θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη σύνδεση και ανάπτυξη της περιοχής.

Αξιότιμοι κύριοι, η ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής μας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Η άμεση λήψη μέτρων θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής μας. Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος».

Κ.Μπ.