Κυριακή, 04 Αυγούστου 2024 10:21

Κραυγή αγανάκτησης στον Χρυσοχοϊδη για τους Ρομά στο Αριοχώρι

Κραυγή αγανάκτησης στον Χρυσοχοϊδη για τους Ρομά στο Αριοχώρι

“Η παραβατικότητα στη Μεσσηνία και ειδικά στο Αριοχώρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που  βασανίζει τους κατοίκους της, τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Δεν έχει πολιτικό χρώμα, όμως παραμένει άλυτο”.

Αυτό τονίζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Αριοχωρίου στο υπόμνημα που παρέδωσε ο πρόεδρος Παν. Πουλημένος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα.

“Έχει υποβιβαστεί η περιουσία μας, ο τρόπος ζωής μας. Νιώθουμε πολίτες β’ κατηγορίας, τη στιγμή που προσπαθούμε να αναβιώσουμε τα προάστια της Καλαμάτας”, επισημαίνει το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, μεταξύ Ρομά, στο Αριοχώρι, στον εθνικό δρόμο έρχεται να δικαιώσει την ανησυχία και τις επισημάνσεις του Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Καλαμάτα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη μεταφορά του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νομό με δύο ομάδες ΟΠΚΕ και μία μονάδα ελέγχου για την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα τοποθετηθούν κάμερες για ηλεκτρονική επιτήρηση τόσο στην Καλαμάτα όσο και στη Μεσσήνη.

Ειδικότερα, στο υπόμνημά του προς τον υπουργό, το Συμβούλιο της Κοινότητας Αριοχωρίου σημειώνει:

“Η παραβατικότητα στη Μεσσηνία και ειδικά στο Αριοχώρι, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που  βασανίζει τους κατοίκους της, τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Δεν έχει πολιτικό χρώμα, όμως παραμένει άλυτο.

ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ. Στο Αριοχώρι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί πάνω από 300 διαρρήξεις. Συμβαίνουν, επίσης, σε όλα τα όμορα και μη χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Σχεδόν όλες ανεξιχνίαστες, απεναντίας Εισαγγελικοί, Δικαστικοί και Αστυνομικοί, προάγονται κανονικότατα ή και ευνοϊκότερα.

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΕΣ. Ετησίως έχουμε πάνω από 30 πυρκαγιές, εξαιτίας των ρευματοκλοπών. Είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα, εξαιτίας των καλωδίων που περνούν επιφανειακά από το έδαφος.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ. Δυστυχώς, τα ατυχήματα αλλά και ο φόβος των κατοίκων ολοένα και αυξάνεται από την οδήγηση αυτοκινήτων, από ανήλικους ή εξαρτημένους ,με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επικίνδυνη οδήγηση, κόντρες στην παλαιά εθνική οδό, ας μας επιτραπεί η έκφραση, παντιλίκια, ακριβώς κάτω από την κάμερα του Συντονιστικού Κέντρου. (Λειτουργεί άραγε, την παρακολουθεί κάποιος;). Έχουν δε γίνει δεκάδες καταγγελίες στην Τροχαία...

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ. Είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο των πυροβολισμών τη νύχτα, πολλές φορές και με πυροβόλα όπλα. Κάτοικοι έχουν βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωποι με τον κίνδυνο, καθήμενοι στην αυλή τους να δεχτούν αδέσποτες σφαίρες, ευτυχώς, μέχρι στιγμής χωρίς θύματα. Έχουν επίσης γίνει επώνυμες καταγγελίες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Ενίσχυση αστυνομικής δύναμης για αστυνόμευση των χωριών μας.  Ίδρυση Πολυδύναμου Αστυνομικού Κέντρου, στο κέντρο της παραβατικότητας (Πλατύ, Αρφαρά, Αριοχώρι). Αυστηροποίηση των ποινών. Τοποθέτηση περισσότερων καμερών (που να λειτουργούν…) σε κεντρικά σημεία: εισόδους - εξόδους κοινοτήτων.

Έχει υποβιβαστεί η περιουσία μας, ο τρόπος ζωής μας. Νιώθουμε πολίτες β’ κατηγορίας, τη στιγμή που προσπαθούμε να αναβιώσουμε τα προάστια της Καλαμάτας.

Με λίγη προσοχή από το κράτος θα μπορούσαν τα υπέροχα χωριά μας να γίνουν ασφαλή και αξιόλογα προάστια, να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης κατοίκησης των νέων, λύνοντας και το οικιστικό πρόβλημα του κέντρου της Καλαμάτας.

Σε περίπτωση ,που δεν εισακουσθούν οι προτάσεις μας, δεν δούμε άμεσα αποτελέσματα, όπως έγινε πολλές φορές κατά το παρελθόν, (συνημμένα θα βρείτε 15 σελίδες  υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν), πρέπει να έχουμε στη σκέψη μας κάποια εναλλακτική (plan B)”. 

Γ.Σ.