Σάββατο, 10 Αυγούστου 2024 13:40

Επιτυχημένη εκδήλωση για το ελαιόλαδο στο Ραυτόπουλο

Επιτυχημένη εκδήλωση για το ελαιόλαδο στο Ραυτόπουλο

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ραυτόπουλο εκδήλωση με τίτλο «Ελαιόλαδο, η επόμενη μέρα», που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Ραπτοπουλαίων, με τη συμμετοχή του Δήμου Τριφυλίας.

Το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος του συλλόγου Αναστάσιος Γυφτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει διαχρονικά η ελιά για την περιοχή αλλά και στις προσπάθειες του συλλόγου. Ομιλητές ήταν ο Νικόλαος Κουτσούκος χημικός και ο Αντώνιος Παρασκευόπουλος διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τις μεθόδους προστασίας που πρέπει να εφαρμόζονται για την παραγωγή ακόμη καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ελαιοκαλλιέργεια λόγω της κλιματικής κρίσης. Ακολούθησε τεστ γευσιγνωσίας, όπου το ελαιόλαδο της περιοχής θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα, εξαιρετικό και με άρωμα πικραμύγδαλου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος. Η Φωτεινή Στυλιανού από τον Τομέα Πολιτισμού του Δήμου Τριφυλίας. Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών με το χορευτικό του τμήμα, την πρόεδρο Βιβή Παντελάκη και τη γραμματέα Κατερίνα Βλαχαδάμη. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Γαργαλιάνων με την πρόεδρο Ελένη Τσαγκάρη και την αντιπρόεδρο Έφη Αρβανίτη. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελαιώνα Νίκος Αθανασόπουλος. Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Παράδεισος» Καλαμάτας με την πρόεδρο Σοφία Δούση και πολλά μέλη του. Ο Σύλλογος Γυναικών Σιδηροκάστρου «Εστία» με την πρόεδρο Δώρα Πανουσοπούλου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική βραδιά με παραδοσιακά, λαϊκά τραγούδια από την ορχήστρα.

Ο σύλλογος ευχαριστεί όσους παρευρέθηκαν και τις νοικοκυρές του χωριού για τους εξαιρετικούς κουραμπιέδες λαδιού, καθώς και όσους βοήθησαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης.