Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 09:12

Στη Μεσσηνία θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Στη Μεσσηνία θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

 

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί την Άνοιξη του 2025 η Μεσσηνία, καθώς θα φιλοξενήσει την Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την οποία μάλιστα θα εκλεγεί και ο διάδοχος του Τόμας Μπαχ στην θέση του προέδρου της ΔΟΕ.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος μιλώντας στο sdna.gr και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαγκίνη κατά την πτήση επιστροφής της ελληνικής αποστολής από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Καπράλος η Σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα λάβει χώρα από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου 2025 στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην Costa Navarino, χωρίς πάντως να κατονομάσει το συγκρότημα στη συνέντευξη.

Η τελετή έναρξης της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί μάλιστα στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, κάτι που θα αποτελέσει μία μεγάλη ευκαιρία διεθνούς προβολής του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου της Μεσσηνίας.

Φυσικά δεδομένου ότι η απόσταση από την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι μεγάλη, τα μέλη της Συνόδου αναμένεται να μεταβούν και στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων για να επισκεφτούν τόσο τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

“Παρουσιάσαμε στην σύνοδο και μια μικρή ταινία για να δούνε που θα πάνε, όπου είδαν το Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης όπου σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε την τελετή έναρξης αλλά και το μεγάλο αυτό πολυτελές ξενοδοχείο που θα την φιλοξενήσει, το οποίο διαθέτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις φιλοξενίας αυτής της σημαντικής Συνόδου της ΔΟΕ. Και βεβαίως, όπως προανέφερα, θα είμαστε και κοντά στην Αρχαία Ολυμπία για να δουν όλοι από που ξεκίνησαν όλα” ανέφερε χαρακτηριστικά στο sdna.gr ο κ. Καπράλος για τις προχωρημένες επαφές γύρω από το θέμα που υπήρξαν ήδη στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.