Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 17:21

Καλαμάτα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα - Πιθανόν ξεκίνησε από ρευματοκλοπή (βίντεο)

Καλαμάτα: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα - Πιθανόν ξεκίνησε από ρευματοκλοπή (βίντεο)

 

Πιθανόν από απόπειρα ρευματοκλοπής ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του καταυλισμού των Ρομά στην Αγία Τριάδα.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, ενώ ένα μεγάλο σύννεφο μαύρου καπνού, που θύμιζε “μανιτάρι” ήταν ορατό από πολλά σημεία περιμετρικά της Καλαμάτας, δημιουργώντας ανησυχία σε αρκετούς που το έβλεπαν από μακριά.

Ακόμα μεγαλύτερη φυσικά ήταν η ανησυχία των κατοίκων της Αγίας Τριάδας και ιδιαίτερα αυτών, που μένουν στην περιοχή πίσω από το σχολικό συγκρότημα του Πολυκλαδικού, καθώς για αρκετή ώρα, παρά την άμεση επέμβαση επίγειων δυνάμεων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και εθελοντών, έβλεπαν τις φλόγες να απειλούν τις περιουσίες τους και τον πυκνό μαύρο καπνό να… πνίγει τη γειτονιά τους.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αλλά και του γεγονότος ότι η πυρκαγιά ξέσπασε ουσιαστικά στις παρυφές αστικού ιστού ζητήθηκε βοήθεια από αέρος, με τις ρίψεις του ελικοπτέρου Erickson να αποβαίνουν σωτήριες και να δίνουν ουσιαστικά τέλος στην περιπέτεια των κατοίκων της Αγίας Τριάδας.

Από την πυρκαγιά κάηκαν τελικά 30 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ενώ για αρκετή ώρα υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας, συμπεριλαμβανομένου και τμήματος του κέντρου της πόλης. Κι αυτό διότι από την πυρκαγιά επηρεάστηκε μία από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροδότησης με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν προσπάθεια για να αποκαταστήσουν το δίκτυο.

Το γεγονός πάντως ότι στην ίδια ακριβώς περιοχή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες (η προηγούμενη ήταν στις 13 Αυγούστου), που ξεσπά πυρκαγιά έχει φέρει τους περιοίκους σε οριακή κατάσταση. Σύμφωνα με άτομα, που επικοινώνησαν με την “Ε” προτίθενται πλέον να απευθυνθούν στην Εισαγγελία ζητώντας να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη στην περιοχή του καταυλισμού, αλλά και να γίνει καθαρισμός των παρακείμενων οικοπέδων, αλλά και σαρωτική αποκομιδή όλων των σκουπιδιών και μπάζων που υπάρχουν τριγύρω και τα οποία λειτουργούν κάθε φορά ως καύσιμη ύλη.

Ως προς την αιτία της πυρκαγιάς το ανακριτικό έργο και η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται, ώστε να φανεί αν τελικά οι σοβαρές υποψίες ότι προέρχεται από απόπειρα ρευματοκλοπής ευσταθούν.

Δ.Πλ.