Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 15:00

Σε τραγική κατάσταση το γήπεδο στο Πεταλίδι

Σε τραγική κατάσταση το γήπεδο στο Πεταλίδι

Φωτογραφία αρχείου

Το ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα του γηπέδου Πεταλιδίου που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, έθεσε στη συνεδρίαση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Μεσσήνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχθές Τετάρτη το απόγευμα, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Διονυσόπουλος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής απάντησε ότι έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις από τον δήμο κι επεσήμανε πως έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μελέτη για σημαντικές εργασίες βελτίωσης του γηπέδου, προϋπολογισμού 168.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο Γ. Διονυσόπουλος είπε ότι “λείπουν, δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις στο Πεταλίδι” και παρατήρησε πως το γήπεδο είναι σε τριτοκοσμική κατάσταση και ότι δεν φταίει μόνο η τωρινή δημοτική αρχή.
Μίλησε για παλιά σάπια περίφραξη, για κολόνες που δεν φωτίζουν, για κολόνα που έπεσε μέσα στο γήπεδο, για λυόμενα σάπια αποδυτήρια, για καλώδια γύρω από την περίφραξη. Ανέφερε ότι η τοπική ομάδα, ο Απόλλωνας, κινδυνεύει να διαλυθεί και προσπαθεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να ενταχθεί στο μητρώο συλλόγων της ΕΠΟ.

Οσον αφορά εκδήλωση - πανηγύρι που έγινε πρόσφατα στην περιοχή του γηπέδου, έκανε λόγο για παραχώρηση σε ανύπαρκτο σύλλογο κι έναν ιδιώτη που κονομάει.

Απαντώντας, ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής είπε ότι “έχουμε κάνει κάποιες παρεμβάσεις για να μπορεί να παίξει ο Απόλλωνας Πεταλιδίου”. Ενημέρωσε πως “έγινε επανακαθορισμός του αιγιαλού και το 2011 ήρθε στον δήμο” κι επεσήμανε ότι υπάρχει μελέτη 168.000 ευρώ στην Περιφέρεια, από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, για σημαντικές εργασίες βελτίωσης και “αύριο (χθες Πέμπτη) έχουμε ένα ραντεβού γι’ αυτό.
“Αγωνιούμε και βοηθάμε για τον Απόλλωνα Πεταλιδίου”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Κλείνοντας, ο Γ. Διονυσόπουλος σημείωσε ότι “η εικόνα αυτή του γηπέδου Πεταλιδίου δεν τιμάει κανένα μας”.

Γ.Σ.