Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024 12:49

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επίθεση από δεκάδες Ρομά καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Επίθεση από δεκάδες Ρομά καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Επίθεση από δεκάδες Ρομά σε εργαζόμενους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Πρόκειται για περιστατικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, όταν είχε διακομιστεί νεκρός στο Νοσοκομείο ο 22χρονος Ρομά έπειτα από τροχαίο στον Αγιο Νικόλαο Μεσσήνης. 
 
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η κατάσταση ξέφυγε και όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ασκήθηκε βία σε βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στη θέα του συγκεντρωμένου πλήθους εργαζόμενοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο Νοσοκομείο κατέφθασαν δυνάμεις παραμένοντας διακριτικά στον χώρο, ενώ μετά τη λήξη του σκηνικού έντασης δεν υπήρξε κάποια επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, ούτε υποβλήθηκε μήνυση.
 
Στην καταγγελία του το Σωματεό Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας σημειώνει: 
 
"Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.
 
 
Επίθεση από δεκάδες Ρομά δέχτηκαν οι συνάδελφοί μας στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
 
Καταγγέλλουμε την βιαιότητα σε βάρος του προσωπικού και απαιτούμε από την  Διοίκηση του Νοσοκομείου να ασκηθεί αγωγή σε βάρος των υπαιτίων από τον Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου.
 
Κινδυνεύουμε καθημερινά για ένα κομμάτι ψωμί απαιτούμε την προστασία των συναδέλφων μας κατά την διάρκεια της  εργασίας τους
 
                       Ο Πρόεδρος                                                          Η Γραμματέας
                  Τσιλίκας Δημήτριος                                                  Μπλέκου Θεανώ"